1988 Forever

avagy
DEPECHE Vs DURAN Vs BROS Vs CURE

1988, inog a kommunizmus, Kádárt leváltják, repedezik a vasfüggöny, a nyugat beszivárog a tinédzser hálószobák falaira.

Március 9. nagy nap a magyar zenerajongás történetében. Ezen a napon koncertezett másodjára Budapesten a Depeche Mode. Az első, 1985-ös koncertjük erős félháza után nagyot robbantak itthon annak köszönhetően, hogy elkezdte játszani számaikat az akkori Petőfi Rádió. pontosabban B. Tóth László és Komjáthy Gyuri bácsi. Sokezer új fan könnyedén megtöltötte a Sportcsarnokot, két estén át.
Közel ilyen szintű rajongás övezte az akkor majdnem tíz éve működő Duran Duran és The Cure zenekarokat, továbbá az év elején berobbant Bros-t. Az újhullámos popzene igazán csak velük érkezett meg a keleti blokkba, sok év késéssel.
A bécsi rokon által hozott vagy az Ecseri úti piacon vett Bravo/Popcorn plakátok rengeteg magyar tini falán ott virítottak. És akkor még nem beszéltünk a verekédésig fajuló izlésvitákról a Deák téren vagy a Marx téri óra alatt!

És mi a közös ezekben a zenekarokban a szédületes frizurákon kívül?
Az elkövetkező bő egy évben mindegyik eljutott koncertturné keretében Magyarországra, ami a korabeli viszonyokat tekintve csodának számított.

Ennek a korszaknak állítunk emléket ezzel a bulival. Természetesen a 80-as évek más poszterzenekaraitól is lesznek számok.

DJ's:
BOTB rezidensek
és mások
2018. március 9., 22:00–4:00
BEAT ON THE BRAT
Nagydiofa utca 17., Budapest, 1072
(a buli ingyenes)

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 02. 27. - 05:52 | © szerzőség: Gothic.hu