From Here - 40 Jahre New Model Army

Negyven éves fennállását ünnepli a New Model Army, részemről egy berlini exkluzív koncertet sepert el ez a fránya járvány, a zenekarnál több nagyszabású eseményt. A memorandum, ami december 20-án az online térben bemutatásra került From Here - 40 Jahre New Model Army címen, elsősorban narratíva, rövidebb zenés bejátszásokkal.

A WDR körbejárja a bradfordi stúdiót, beszélget a zenészekkel. Továbbmenve a múltban kalandozik: Justin beszél a megalakulásról (punk-kultúra, anti-Tacher ideológia és Klaus Barbie) és azon családi-szellemi gyökerekről, melyhez mindmáig hűen zenél. A film egészen a jelenig és a folyó alkotó/stúdiómunkákig elkísér. Remélhetőleg jövő októberben tényleg Budapesten is újra élőben játszhatnak, személy szerint drukkolok a berlini júliusi pótlásnak is (mindkét jegy betárazva, de a nyárral sajnos joggal lehetek szkeptikus).

Aki szereti a New Model Army-t, biztosan van valami személyes élménye velük kapcsolatban, számomra meghatározó élmény volt születésnapomon a Petőfi Csarnokban az első magyarországi 'Army koncert, valamikor a 90-es évek elején. Vonaton alvás, iskolából lógás, majdnem kicsapatás...

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2020. 12. 22. - 16:55 | © szerzőség: Gelka