BanZaj | Mechanical Corpse

A Mechanical Corpse-ot Tamás Fecó, egyesületünk tagja alapította. Örömmel osztjuk meg debreceni fellépésének hírét.

Dátum, helyszín, további részletek.

A VII. Zajkert után megkezdődik a BanZaj sorozat 2018-as évének második fele is. Ezúttal három fellépő jön el hozzánk, akik közül ketten először járnak a városunkban.

Az estet a budapesti Mechanical Corpse fogja megnyitni, hogy első ízben találkozhasson velük a cívisvaros közönsége. Az esemény következő fellépője a Debrecenben már korábban fellépő miskolci Remetemen fogja folytatni. Látogatásával azt hiszem, hogy mindannyiunk örömét szolgálja. A BanZaj #30 zárófellépője a szlovákiai Pozsonyból érkező Kragrowargkomn, aki először jár nálunk, így első ízben fog letaglózni minket 6 húros basszusgitárjával és túlvezérelt erősítőivel.

Menetrend:
20:00 – Mechanical Corpse
21:00 – Remetemen
22:00 – Kragrowargkomn (SVK)

KRAGROWARGKOMN (SVK)
(industrial, blackened, doom)
Egyszemélyes projekt Pozsonyból, mely 2015-ben indult, akkor még G# néven. Színtiszta, igazán hangos drone zene, egy 6 húros basszusgitáron és túlvezérelt erősítőkön. Az azóta már Kragrowargkomn névre keresztelt formáció kiegézítette eddigi zenei irányultságát némi mocskos ipari beütéssel is. Fekete, kimerült kakofonikus akkordok, fokozódó zenei szentenciák, lehangolt basszus témák, monoton industrial dob ütemek, melyek el tudják vezetni a hallgatóságot a hisztéria és az őrület bugyraiba.
Pályafutása alatt több zenésszel is kooperált A teljesség igénye nélkül: Last King Of Poland, The Bassenger (aki a már a BanZaj-t is megjárt osztrák Phal:Angst zenekar basszusgitárosa), vagy a Matra zenekar amelynek tagjai ő, kollaborálva a 900piesek-el, valamint volt közös munkája a Drén-el is, amelyet g#Drén néven aposztrofáltak.
https://soundcloud.com/kragrowargkomn

REMETEMEN
(electronic, DIY rules, noise)
A miskolci Szabó Attila egyszemélyes projektje, amely szavakba öntése a saját szájából így hangzik: Hard hitting – long rage.
https://remetemen.bandcamp.com/

MECHANICAL CORPSE
(post rock, experimental, noise)
Posztrockba hajló kísérleti muzsika, filmzenei megoldásokkal - ez a Mechanical Corpse. Az eredetileg Tamás Fecó szobazenekaraként indult produkció a The Birds That Fear Death (Kovács András, Soós Levente) zenészeivel és Vörös Richárd dobossal (Söralátét) kiegészülve invitálja a hallgatókat egy rendhagyóan borongós zenei tripre. A Mechanical Corpse többek között szórakoztatta már a Téli fekete zaj, a Harmadik ember fesztivál, a Rakéta fesztivál és a Vaskarácsony közönségét is.
https://mechanicalcorpse.bandcamp.com/releases

Belépő: 600/300 Ft


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 10. 11. - 03:59 | © szerzőség: Gelka