Tanz! dark Fesztivál

20:00 Filmvetítés - Control (Ian Curtisről, a Joy Division frontemberéről készült játékfilm. Rendező: Anton Corbijn, 2007)

22:30 Koncertek
Fetish Section (Szeged)
dreDDup (Novi Sad, SRB)

00:00 Dark disco
Selector:
Letti Nüansz (Szeged)
Lamastu (Budapest)

Az esemény

A Tanz! dark Fesztivál egy koncertsorozat első állomása, melyet körülbelül negyedévente tervezünk megrendezni. Elsősorban a new wave, a dark wave, és a post punk stílusokban mozgunk, de nem zárkózunk el semmitől. A fesztivál házigazdája a Fetish Section, így emellé próbálunk olyan bandákat, dj-ket, selectorokat leszervezni, akiket bírunk, és akik élik is ezt.
Első alkalomra egy kis vizuális kultúrával is készülünk, így a jegy árában  20:00-tól  Anton Corbijn szenvelgős Joy Divison filmje, a Control kerül vetítésre. Aki még nem látta, annak kötelező, aki pedig igen, annak is.
Ezt követik a koncertek: a Fetish Section new waves, darkos világába már belekóstolhattak a szegediek, a Szerbiából érkező dreDDup nevű industriál formáció pedig igencsak nagyot szakít. Akik látták a Fekete Zajon, azok már tudják, akik erről lemaradtak azoknak pedig látni kell, mert nagyon erős amit csinálnak. A bulit pedig két remek szelektor zárja a helyben már ismert Letti, és a Budapestről érkező Lamastu.

DreDDup:

A dreDDup egy szerbiai industrial rock zenekar Újvidékről, akiket a műfaj úttörői közt tartanak számon hazájukban. 1997-es megalakulásától kezdve sajátos zenei világ létrehozásásra törekszenek, amelyben a rock, big beat, industrial, punk egyenlő hangsúllyal van jelen és szorosan összeolvad egy zaklatott vizuális világgal. Eddig nyolc nagylemezük és számtalan mini, maxi kiadványuk jelent meg, több nemzetközi válogatáson is szerepeletek, sikeresen működtek együtt közös felvételeken más együttesekkel, színházi előadáshoz és filmhez is szereztek már zenét. Az egyik legaktívabb Szerbiai zenekarok közé tartoznak, számos Európa-turnén is résztvettek, bejárták többször az egész balkánt, előzenekarként játszottak Marilyn Manson, Skrillex, Deathstars, Soulfly, Laibach zenekarok előtt. Olyan fesztiválokon léptek fel, mint az Exit Festival, Warrior’s Dance Festival, Kunigunda (SLO), String (PL), Fekete Zaj (Hu), Kaleidoskop, Samhain, STG festival, Refuse & Resist, In Metal We Trust, ElectroDark Party LXXII SW, HGF, Gothic Festival Sofia, Gothic Festival Serbia. A zenekar közismert lendületes bulijaikról, többen Szerbia egyik legjobb koncert zenekarának tartják őket.

http://www.facebook.com/dreddup
http://dreddup.bandcamp.com

http://crimescenerecords.bandcamp.com
https://mrtsound.bandcamp.com

Fetish Section
New wave és a post punk találkozása a sötét éjszakában. Nyomasztó életképek a mai magyarországról ahol a jövőt elnyelték a 80-as évek.

https://fetishsection1.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/Fetish-section-216667235599340/?modal=admin_todo_tour

Selectorok:

Letti Nüansz (Szeged) - meghatározó és/vagy formabontó dalok többnyire a nyolcvanas évekből – eine kleine Synthmusik

Lamastu (Budapest) - "Nagyjából 10 évvel ezelőtt kerültem tűzközelbe, főleg Batcave, majd Nekromantika bulikban szelektorként. Tagja vagyok a Memento Mori egyesületnek, mellyel főleg a hazai undergroundot támogatva szervezünk koncerteket, kiállításokat, irodalmi esteket. Illetve rendszeresen invitálnak bennünket zenei fesztiválokra, koncertek utáni dj-zésre. Zenéket tekintve hosszú a listám: dark, goth, post punk, electro, ebm, a lényeg, hogy kellőképpen mély és sötét vonásokkal tarkított legyen."


Be: 1000 HUF


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2019. 09. 27. - 06:17 | © szerzőség: Deathrock.hu