Halál kávéház

Akarsz beszélgetni a halálról?
Ha igen, nézz el egy Halál kávéház találkozónkra!
A Halál Kávéház egy mindinkább erősödő nemzetközi mozgalom, 2011 óta 51 országban, közel 5000 Halál Kávéházat tartottak.
A Halál Kávéház Budapest e mozgalomhoz csatlakozva 2015 óta kínál lehetőséget bárkinek arra, hogy egy csésze kávé mellett nyílt beszélgetésen vegyen részt a halálról, elmélkedjen az élet végességén, így az értelmén is.
Célunk, hogy a haláltudatosság növelésével - a maga természetességében elfogadva végességünket - élhessünk teljesebb életet.

„…A Halál Kávéházzal kapcsolatos leggyakoribb félreértés, hogy oda olyan emberek járnak, akiket különös, akár bizarr vagy beteges vonzódás fűz a halálhoz. Sokan attól tartanak, hogy róluk is valami ilyesmi derülne ki, ha ellátogatnának egy Halál Kávéházba...Pedig éppen fordítva áll a helyzet: a Halál Kávéház leginkább azok számára szerveződik, akik amúgy talán nem is gondolkodnának vagy beszélgetnének ezekről a témákról.
…A mi célunk, a Halál Kávéház küldetése, hogy minél több oldalról megközelítve, megismerve embertársaink nézőpontját, és ahhoz kapcsolódva, továbbfűzve egymás gondolatmenetét, hatva egymásra járjunk körbe egy-egy témát, ami foglalkoztatja a hétköznapi embert a halállal, végességgel és így az élet értelmével kapcsolatban….”

(Geiszbühl-Szimon Petra és Nemes László (2017): Halál Kávéház Budapest/Death Café Budapest, Kharón: Thanatológiai Szemle, 2017/4 )

Legközelebbi alkalom:
2018. április 25. 17.30 óra
KlinikA
(1132 Budapest, Tátra u. 22/b)

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 04. 22. - 08:09 | © szerzőség: Gothic.hu