EgoTrip

Nem is olyan régen ajánlottam nagy lelkesedéssel a Second Still albumát a publikumnak, igazi öröm azóta is pörgetni a lejátszón. A napokban megjelenő új EP, az Equals egyben a vérfrissítést jelenti az egy hónapos európai turné repertoárjába. És ami a lényeg; május 23-án nálunk is tiszteletét teszik az Aurórában!

Egy kis személyes körbefutás: jelen pillanatban heti rendszerességgel kisebb zenés klub (ZegZug) szolgálja ki a goth közönség igényeit a fővárosban, vidéken is éledeznek régi-új kezdeményezések (Szegeden a Dance & Decay, Tatabányán a Fekete Hullám). Panaszra tehát semmi ok, a nagy koncertek szintjén is csak kapkodom a fejem, álljon itt egy felsorolás úgy, hogy még csak április van:

The Chameleons - május 17
Second Still - május 23
Nick Cave  - június 21.
Rendez Vous - július 14.
Chelsea Wolfe -  augusztus 2.
Die Krupps / FLA - augusztus 31.
Lebanon Hanover október 18.
Killing Joke - október 23.
She Past Away - december 28.


Ha zenekari szinten is történik a stílusban pozitív változás, akkor sutba dobhatjuk azon félelmeinket, hogy a műfaj az érdektelenség és nosztalgia posványába süpped teljesen. És talán én sem magamnak vagy néhány embernek írok majd ezen a felületen, ami a Facebook határterületén túl jóval a sivatag mélyéről tudósít. Bár folyton szomjasnak lenni nem feltétlenül érzem hálátlan feladatnak.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 04. 12. - 07:58 | © szerzőség: Gelka