In Extremo biográfia 2014-17

2014:
Ezt az évet egy oroszországi hat állomásos miniturnéval kezdik, ahol Rostov, Krasnodar, Stavropol, Jekatyerinburg, Szent - Pétervár, és Moszkva városaiba látogatnak el. A nyári hónapokban aztán újra Németországban lépnek fel több helyen is, többek között a Rock Im Park, Rock Am Ring, Metalfest Open Air, vagy a M'era Luna fesztiválokon játszanak.  Azért a hazai koncertek közé be- becsúszik egy-egy külföldi spanyol, francia, cseh és osztrák fellépés is. Az évet december 27-én egy svájci bulival zárják.

2015:
Az évet egy három estés amerikai fellépés sorozattal nyitják, a kaliforniai Fort Lauderdale-ben. Áprilisban ismét Oroszországban vendégszerepelnek, ahol egy hét állomásos turnét bonyolítanak le. A nyár megint csak a fesztiválozásról szól, Franciaországban és Németországban járják a színpadokat. Ebben az évben ünnepli a zenekar fennállásának huszadik évfordulóját, amelyet két hatalmas zenei kiadvánnyal is megünnepelnek melyek "20 WAHRE JAHRE" címmel kerülnek kiadásra.
Az egyik egy tizenhárom CD-ből álló Box Set, amelyek az 1995 és 2015-ben készült dalok válogatásai, koncertfelvételek, stúdióanyagok, B oldalas dalok, és régebbi nóták újrakevert felvételei, és egy jubileumi kislemez a "Loreley", hallhatóak rajtuk.
A másik kiadvány ami egy nyolc bakelit lemezből álló gyűjtemény, a banda 1998 és 2013 között készített stúdióalbumait tartalmazza. Azonban eme nívós esemény nem maradhat el színpadi show nélkül, éppen ezért szeptember 3-án, 4-én és 5-én háromnapos szuper bulikat nyomnak a németországi Loreley városában található St. Goarshausen falai között.

2016:
A tavasz és a nyár egyaránt a fesztivál szezon a banda számára. Június 26-án három év után jelenik meg a zenekar tizenkettedik szúdióalbuma "QUID PRO QUO" címmel, ami mondhatni, hogy az előző lemez folytatása minden téren.
Az új anyag témája visszarepít bennünket a tizenkilencedik század kikötőinek világába, ahol a bepillantást nyerhetünk a tengerészek, kalózok és örömlányok mindennapi életébe. Az új szerzemények is folytatják megszólalásaikban az előző anyag hangzásvilágát. Most is nagy hangsúlyt fektetnek a srácok a középkori hangszerekre.  Az első tétel a híres kalóz "Störtebeker" legendáját meséli el, de találunk itt olyan dalt is a "Lieb Vaterland, Magst Ruhig Sein", amely megszólalásában a régi ír népzenei stílusokat eleveníti fel, de itt van még a "Moonshiner" egy igazi ballada, vagy két olyan szám a "Tlaschenteufel", vagy a "Wenn Das Licht Angeht", melyek igazán keményre sikerültek hangzásilag. Most egy  olyan dal is szerepel a korongon, a "Schwarzer Rabe"  amit oroszul  énekelnek, sőt különlegessége a darabnak, hogy közösen énekelnek a moszkvai kozákok kórusával, ami fenségesen kísérteties, és különleges aurát biztosít a dal számára.
Ez az anyag jóval hosszabbra sikerül  az előzőeknél, hiszen néhány régebbi szám koncertváltozata is felkerül rá, plusz ősszel egy koncert lemezt is kiadnak "QUID PRO QUO LIVE" címmel. Az új dalokkal szeptemberben egy nagyobb turnéra indulnak Németország, Ausztria, Svájc, Ukrajna, és Oroszország érintésével.

2017:
Spanyolországban kezdik az évet áprilisban két koncerttel, majd ismét német földön turnéznak. Júniusban a Rock In Vienna vendégei, de még ebben a hónapban ellátogatnak Svájcba, a Greenfield fesztiválra. Egy válogatás albummal jelentkeznek szeptember 15-én "40 WAHRE LIEDER, THE BEST OF" címmel, amely sima CD formátumban és limitált kiadásban 2 CD plusz 3 DVD kiadásban is napvilágot lát. A három DVD a 2015 szeptember 3-4-5-én Loreleyben rögzített húsz éves jubileumi koncertek felvételeit tartalmazza.

 A teljes biográfia itt olvasható.


 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 02. 07. - 06:47 | © szerzőség: Papi