The Jesus and Mary Chain

Míg kis hazánk sajnos kimarad a szórásból, szerencsére nem kell sokat utazni ahhoz, hogy a Mary Chain rajongók láthassák a banda turnékoncertjét. Az október 12-i, BERLINi koncert után máris jönnek Prágába (okt. 13.), majd 14-én Bécsben lépnek fel.

A számos olyan banda, mint a The Stooges, a The Ramones vagy épp az Einstürzende Neubauten eklektikája ihlette meg a Lanarkshire-ből, Skóciából származó Reid testvéreket. Némi csönd után újabb albummal a Damage and Joy-jal térnek vissza a harctérre, a prágai helyszínre konkrétan 25 év után lépnek fel újra.

A berlini koncertre jegyek 39,59 Eurótól kaphatók, melyek április 24-e óta elérhetők a ADticket.de, honlapján keresztül. A koncert Belinben az ASTRA KUlturhaus-ban kerül megrendezésre.

Az új album munkálatait 2015 szeptemberében kezdték el, Jim Reid szerint: "az érzés nem volt olyan furcsa, mint aminek vártam volna". Valószínüleg könnyen visszarázódtak a régi, ismert mederbe.

A Damage and Joy kapcsán hangzottak el az alábbi mondatok is: "Ebben az albumban az az érdekesség, ami a hangfalakból megszólal. Amikor 22 éves vagy, egy jó felvétel elkészítése egyfajta teljesítmény, de ha az ötvenes éveidben jársz, azt hiszem, egy kisebb csoda."

Remélem, fültanúja lehetek ennek a kisebb csodának én is!

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2017. 09. 10. - 05:32 | © szerzőség: Timi