Atombomba

Az első állandó kiállítás Európában, amely az atomfegyverek emberre és környezetre mért pusztító mutatja be az 1945-ben Hirosimát és Nagaszakit ért atomtámadáson keresztül. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet az erősödő nukleáris fenyegetettségre és kampányolunk egy atomfegyver-mentes világért.

A kiállítás azért jön létre, hogy felhívjuk a figyelmet a kibontakozó új hidegháború veszélyeire. A jelenlegi kiállítás olyan eredeti tárgyakkal egészül ki, amelyek az 1945-ös hirosimai és nagaszaki atomtámadást követően megmaradtak – megrongálódva, megégve – és amelyekhez személyes történetek kapcsolódnak.

Az eredeti tárgyakat a Hirosimai Béke Emlékmúzeum és a Nagaszaki Atombomba Múzeum bocsátja rendelkezésünkre. A kiállított korabeli tárgyak egy része időszakosan lesz megtekinthető a Sziklakórház Atombunker Múzeumban 2017 júniusától 2017 október végéig. A Múzeumunkban megnyíló új kiállítás egyedülállónak és hiánypótlónak számít, ugyanis sem az országban, sem Európában nincs még egy olyan kiállítás, amely az atomfegyverek pusztító hatását mutatja be, és amely ilyen széles társadalmi rétegeket kíván megcélozni.

Bővebben a kiállításról


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2017. 09. 19. - 06:54 | © szerzőség: Gelka