MMart 45 | Suzanne Kobela

Suzanne Kobela - Various concepts of visions

Az alkotó 1993-ban született. Jelen kiállításán főként akvarell és gouache kevert technikájú festményei és grafit rajzai tekinthetőek meg. Festészet mellett érdeklődési körébe tartozik a szobrászat, linónyomat készítés, ékszerkészítés, a digitális rajz és festészet, tavalyi évben pedig youtube csatornát is indított, ahol kezdetlegesebb timelapse videói tekinthetőek meg egy-egy képének készüléséről.


A Memento Mori Egyesület szervezésében egy hónapon át megtekinthető kiállítás nyílik április 24-én 19.00-kor. Minden érdeklődőt örömmel látunk. A kiállítást megnyitja: Csordás Georgina MA pszichológus hallgató

Esemény a közösségi oldalon.

Leírás:
Akár korunk Alice-a is lehetne, annyi különbséggel, hogy éjjeli lepke lévén a reggellel nem barátok, így hat képtelenségre általában már csak ebéd előtt gondol. Már kiskorában is unalmasnak tartott mindent, ami a valóságot képezte körülötte. Helyette ő sárkányokat akart, meglátni a szellemeket, varázsolni tudni, bemászni a ruhásszekrénybe és megtalálni Narniát a túloldalon. Mindenbe képes volt beleásni magát, ami egy kicsit is kiszakította a hétköznapokból és hagyhatta álmodozni. Az évek múltával ezek az érzések az elmúlás helyett masszívan megalapozták az alkotói képi világát.
Miután leestünk az Elkésett Nyúl üregébe, egyfajta groteszk csavarással ellátott szürreális világban találjuk magunkat. Minden kicsit elszabadult, a házak sétálnak, a mantikór teadélutánt tart, az elme által alkotott szellemvilág a valóság szakadásaként tárul elénk és minden lény tudna valami furcsaságot mondani.

A kiállítás képein Suzanne saját belső Csodaországa jelenik meg, melynek táptalaja saját pszichéjének szimbolikarendszere, ám lábjegyzetek és magyarázatok helyett jobb szereti ráhagyni a nézőre, hogy ő maga hogyan is értelmezi ezeket, hiszen mindenkinek meg van a saját Csodaországa, ahova a sétáló házak hátán utazna el.

Elérhetőségek (felhasználónév alapján)
instagram: suzannemonster
youtube: Suzanne Monster

A kiállítás egy hónapon keresztül tekinthető meg a hétfőtől-péntekig nyitva tartó Macska Pubban.


2018. 04. 15. - 07:24 | © szerzőség: Gelka