The Underground Youth | Robot

a Fekete Zaj bemutatja:
THE UNDERGROUND YOUTH (UK)
KILL YOUR BOYFRIEND (ITA)
2021. október 28. csütörtök 19:00 - ROBOT
Belépő: elővételben 2.990 Ft, a koncert napján 3.990 Ft
Jegyek: www.tixa.hu/theundergroundyouth

A The Underground Youth eredetileg Craig Dyer szólóprojektjeként indult. Zenekari felállásá 2008-ban formálódott, még manchesteri évei alatt. A név tisztelgés az egyik legelső verse előtt, melynek címe "Underground Youth". Bár Manchesterből jöttek, a helyi stílusjegyeket nem viseli magán. Craig Dyer tinédzserkorában olyan írókat és költőket csodált, mint Dylan, Leonard Cohen, Patti Smith és a beat generáció. Ezeket a hatásokat igazán az idén márciusban megjelent legutóbbi albumon, a The Fallingon lehet tetten érni. Pszichedélia, a 80-as évek hangulata keveredhet hát akár a korai Voltage vagy a post punkosabb Haunted hangulatával - izgalmas előadásnak ígérkezik.

Még tavalyi felfedezettem az olasz duó, ugyan 2011-ben alakultak Velencében, de inkább turnézenekar, soralbumát tekintve csak háromról tudok. Rengeteget koncerteztek Európa-szerte, az Egyesült Királyságban és Oroszországban olyan zenekarok előzenekaraként, mint  a KVB,  a Zola Jesus, a Civil Civic és sok más előadó.
Psych/post-punk/dark wave/ shoegaze zenekar, a talján párost Matteo Scarpa gitáros és énekes, valamint Antonio Angeli dobos alkotja. "Előételként" kiváló felütésnek ígérkezik a The Underground Youth elé.

Remek estének nézhetünk elébe, örömmel tapasztalom, hogy elindultak újra a klassz klubkoncertek.

 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2021. 10. 23. - 08:44 | © szerzőség: Gelka