Sztalker | 40

1980. október 23-án mutatták be Magyarországon Andrej Tarkovszkij legendás filmjét, a Sztalkert. A 40 éves jubileumot egy magyar feliratos vetítéssel fogjuk megünnepelni a Bem Moziban.

****************************************

Andrej Tarkovszkij mesteri sci-fije a Sztalker, mely a megszületése óta eltelt évtizedek alatt ugyanúgy örökérvényű klasszikussá nemesedett, mint a hét évvel korábban készült Solaris. Az 1980-as Cannes-i Filmfesztiválon az ökumenikus zsűri díjával is elismert, erőteljes szimbólumokkal teletűzdelt alkotásban a távoli űr helyett a helyszín ezúttal a Föld, annak pedig titokzatos, az élet szabályaival dacoló helye, a Zóna. Az ide vezető, csapdákkal és akadályokkal teli utat egyedül Sztalker ismeri, akinek segítsége révén egy író és egy professzor szeretne eljutni ahhoz a szobához, melyben minden kívánság valóra válik - ám mindketten más okból vágynak rá. Útjuk során mindvégig ott lebeg felettük a kérdés: mi az, amire valóban vágynak? (port.hu)

********************************************************************

SZTALKER

színes és fekete-fehér, feliratos, szovjet film, 162', 1979 (in Russian with Hungarian subtitles) rendezte: Andrej Tarkovszkij szereplők: Alekszandr Kajdanovszkij, Alisza Frejndlih, Anatoliy Solonitsyn

VETÍTÉS IDŐPONTJA: október 22. csütörtök 20:15  Jegyár: 1,400 Ft  Jegyek kaphatók: 1) A helyszínen minden nap 16:00-22:00 óra közt 2) Interneten a cooltix.hu/list/bemmozi oldalon   A jegyek nem helyre szólnak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Ajtónyitás kb. 5 perccel vetítés előtt.


2020. 10. 17. - 07:02 | © szerzőség: Gothic.hu