Bella Morte: Songs For The Dead

- sarokba a szintit -

Az amerikai Bella Morte ötösfogata sem akármilyen stílusok keverékét ötvözi zenéjével, hiszen, a horrorpunk, és a synthpop, valamint némi deathrock elegye eléggé morbidan hathat elsőre. Pedig nem, a srácok zseniálisan megoldották ezt a problémát, legalább is az eddigi lemezeiken ez volt a helyzet.

A banda, a ’90-es évek közepén alakult, és már 1996-ban kijöttek egy Remorse című demóval. Első albumuk 1997-ben jelent meg, ez volt a Remains. Majd 2000-ben a Where Shadows Lie cd következett. 2001-ben egy korlátozott példányszámú kislemezt dobtak piacra, The Death Rock címmel. Következő évben a The Quiet album jelent meg. Szerény véleményem szerint ez volt az a lemez, melynek hatására tényleg egy szélesebb ismertséget szerzett a banda magának. Nem csak a zenéjük több stílusból fakadó gyökere miatt, hanem a srácok tehetsége ezen albumon már vitathatatlan, remek dalok születtek ehhez az anyaghoz. 2004-ben jött ki az As The Reasons Die nagylemez, és még ez év végén, a szóban forgó Songs Of The Dead mcd. Új lemez 2006-os dátummal jelent meg, Bleed The Grey Sky Black címmel, hasonló stílusban, amit eddig megszokhattunk a bandától.
De nézzük ezt a kislemezt, mely 8 zseniális dalt tartalmaz! Szerintem, az első 2 dal után észrevehető, hogy itt bizony a korábbi recepttel ellentétben nélkülözve lett a billentyűs hangszer! És valóban, egy dallamos punk stílusú lemez született, melyben szerencsére van némi deathrock-érzés, kevés batcave hangulattal együtt. Viszont azért a punk a meghatározó, főleg az énektémák terén, a gitáros szekció azért hoz ilyen, és olyan dallamokat is. Nagyjából 3 perces gyors kompozíciók alkotják a cd nagy részét, de igazából felvonultatik minden, ami kell egy jó lemezhez: pár helyen akusztikus kezdés és betét, zseniális énektémák, változó sebesség dalokon belül, és természetesen nagyon jó dalok, mely nélkül semmit sem érne az egész! Billentyűs hangszert, csak az utolsó, cím nélküli dalban hallunk, mely amolyan outro jellegű lezárása a lemeznek. 25 perc kellemes muzsika, elég jó köntösben!

(10/8)    Kiadó és honlap: Metropolis Records, Bella Morte


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 05. - 18:25 | © szerzőség: Őszentsége