Kitchen and the Plastic Spoons

A svéd szintipunk színtér is büszkélkedhet egy legendával, az 1980-ban alakult és egy évig aktív "Konyha és a műanyag kanál"-al. Közel sem ért meg tehát olyan dicső pályafutást, mint a szintén stockholmi IKEA lakberendezési áruház, mely 1943 óta szolgálja az otthon bénázni óhajtókat, mindenesetre Serve You! címen kiadott 2 számos (!) 300 példányra limitált lemezükkel, néhány elvetemült hallójáratában mélyebb benyomást is elértek.

A goth, deathrock punk színtéren töretlenül jól csengő név, a nevezetes Drop Dead fesztivál kérésének eleget téve 2008-ban újra összeálltak hát egy lisszaboni koncert erejéig. Néhány nótával színpadra lépni azonban nem lehet túlzottan megterhelő, meg hát rövid is az úgy: a tavalyi évben harminc esztendő vákumát és izgatott várakozását tartalommal megtöltve jelent meg az új korong "Screams to God" címen. Az a zaklatott eklektika, mely a kanalasok friss anyagát jellemzi, kevesebbek számára örömmel kódolható, kiváló érzékkel törik meg a dallamokat amikor már éppen ráhangolódnánk ("In bars"), aztán ott vannak a szimplán gügye szintifüggönnyel meglocsolt, a Scarry Bitches-t idéző szinti-orientált tételek ("Blatta", "Happy Funeral", "Liberty").
Szélesebb körben talán az X-mal Deutscland vonalán mozgó szerzemények ("Ice Cream to God", "PSCH", "Pajazzo") emelhetik kedvenccé a 2013-as "Screams To God"-t, engem mindenestre megvettek kilóra, mint egy lapra szerelt fekete konyhabútort.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2014. 03. 05. - 10:42 | © szerzőség: Gelka