Scary Bitches: Creepy Crawlies

- a jóléti társadalom üdvöskéi -

A nemzetközi Deathrock/ Batcave színtér egyik legsúlyosabb képviselője, az amerikai Scary Bitches. Mielőtt még bárki is egy nagyon durva zenére gondolna az első mondatom alapján, elárulom, hogy én a banda keménymagját alkotó két hölgyemény nem éppen nádszál karcsú alakjáról regélek. Alma Geddon, és DEADri Ransiid termetén erősen látszódik a jóléti amerikai társadalom hátulütő sajátosságai.

De inkább nézzük milyen zenét is művel ez a nem mindennapi banda. A Creepy Crawlies, első albumuk, a Lesbian Vampires From Outer Space egyenesági folytatása. Vagyis, ezt a zenét nem kell/ lehet komolyan venni! A dalok alapját szintetizátor határozza meg, a húros hangszerek rendesen alá vannak rendelve a billentyűs hangszernek. Pofonegyszerű, lendületes, minden egyes nóta, nem sokat gondolkodhattak rajtuk… Ez is olyan zene, hogy első hallásra megragad az ember hallójárataiban, és onnét csak nagyon nehezen akar távozni. Hangulatilag party- orientált az egész album, nehéz lenne erre búslakodni, szomorkodni.
Itt-ott szaxofon hangja dobja fel a hangulatot, az első albumon ebből többet lehetett hallani, itt nagyon keveset szerepel ez a hangszer, legnagyobb sajnálatomra.
Előfordul a lemezen, hogy a túlzott szintetizátor használat, és a hangszínek miatt lakodalmas zene(!) jelleget fedezünk fel.
A szövegeket nem tartalmazza a borító, de korlátozott angol nyelvtudásom ellenére annyit sikerült kiszűrnöm, hogy bár szókimondó, de nagyon idióta dolgokról énekel a Scary Bitches.
Aki komoly hangulatra vágyik, kerülje messziről ezt az albumot, aki viszont bulizni szeretne, annak melegen ajánlott! (10/9)

Kiadó és honlap: Scarry Bitches, Darkdimensions records


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 27. - 11:51 | © szerzőség: Őszentsége