This Is Horrorpunk vol II. - compilation

A német Fiendforce Records előző ilyen nevű kiadványa sem volt rossz, ez azonban magasan köröket ver elődjére! Ide már 28 banda dalát sikerült kiválogatni, és a minőség nagyon ott van! Így elöljáróban elmondanám, itt már tényleg találunk jó pár olyan bandát, melyeknek mind a deathrockhoz, mind pedig a horrorpunkhoz egyaránt köze van. Először nézzük azokat, melyek ismerősek lehetnek nekünk is:

The Deep Eynde: a deathrockként induló banda itt egy horrorpunk dallal örvendeztet meg minket, és nem is akármilyennel!
Frankenstein: az ős deathrock/horrorpunk banda egy nagyon jó dalát találhatjuk meg itt, őrült egy téma, horror énekkel: ez a „Lovecraft”!
Bella Morte: Ez a banda is legalább annyira punk, mint deathrock, és ez a gyors nóta, a „Fallen” igazán kellemes!
Penis Flytrap: Dinah Cancer (45 Grave) formációja, mely kötelező jellegű, zseniális és agresszív!
The 69 Eyes: inkább a goth-hoz tartozik, de itt most alkonyattól pirkadatig horrorpunkban zenélnek, és ez valami döbbenetesen nagy dal!
Shadow Reichenstein: A kétlemezes fiatal banda, a Fiendforce Records sztárcsapata, 50-50%-ban horrorpunk, és deathrock; ez a dal, az első lemezük egyik gyöngyszeme.
Dinah Cancer & The Graverobbers: az „Evil” az egyik legkultabb deathrock dal most itt is szerepel!
Nos, ezek voltak azok a bandák, melyek mutatnak nem kevés rokonságot, a deathrock/goth stílussal. Mivel, a maradék 21 banda sem semmi, a legjobbakról ejtenék pár szót. Mindjárt a nyitó Calabrese lendületes dala meghozza a kedvet, a lemez többi tételéhez, nagyon dallamos éneket hallhatunk benne. Kellemes, a Bloodjunkies, Halloweenes tétele, tényleg „tökfejlámpás hangulattal” bír! A kanadai Nim Vind gyilkos szombat estéje olyan precíz, egy eltalált témával, hogy az ész megáll! Igazi ’60-as évek hangulat! Koffin Kats V8-as rémálma tényleg olyan gyors, mint egy v8-as motorú verda, de sajnos elég rövid, pedig nagyon jó téma! A The Rosedales olyan finom dallamokat szállít, amilyenre az ’50-es évek Amerikájában csajoztak az akkori bőrdzsekis suttyók. Rezurex: ez a lassan beinduló, majd fénysebességre váltó spanyol nyelvű nóta a válogatás egyik legtombolósabb dala, de olyan szinten, hogy nem lehet ülve hallgatni, őrült váltások, mesterkélt gitártémák, telitalálat énektéma, egyszóval: zseniális!
Nagyon jó még a Forbidden Dimension kellemes gitárszólós dala, az American Werewolf oóó-zós énektémájával, a Wednesday 13 a majmok bolygójával eszméletlen énektémát szállít, a The Death Riders a gyönyörű gitártémáival, és a The Young Werewolves érdekes rockabilly dala. A lemezt a Hellbats zárja, a Lonely Hero című dallal, méltó befejezés, zseniális dal, remekbeszabott gitártémákkal! Nagyon jó egy válogatáslemez ez! Aki szeretne megbarátkozni a horrorpunk stílussal, az ne keressen tovább, ennél a válogatásnál kezdje az ismerkedést!  (10/10)

Kiadó és honlap: Fine Force Records


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 27. - 13:26 | © szerzőség: Őszentsége