The Bellwether Syndicate: Vestige & Vigil

A sötét alternatív/poszt-punk formáció, a THE BELLWETHER SYNDICATE bemutatta várva várt Vestige & Vigil című nagylemezét, amely 2023. április 28-án jelent meg Észak-Amerikában a Sett Records, máshol pedig a Nexilis/Schubert Music Europe gondozásában. A lemez tíz évvel a The Night Watch EP-vel való debütálás után érkezett.

A hat évig készülő Vestige & Vigil valóban a modern kori élet desztillációja, amelyet a műben közvetített mély igazságok tesznek időtlenné, akár szavakkal, akár hangjegyekkel. Ez egy keményen ütős album azoknak, akik meghallják a hívást.

A THE BELLWETHER SYNDICATE 2024 folyamán az Egyesült Államokban és Európában fog turnézni a Vestige & Vigil lemez bemutatásra.

William Faith (a Christian Death, a Shadow Project, a Mephisto Walz, a Faith and the Muse társalapítója és a The March Violets jelenlegi tagja) 2010-ben költözött Los Angelesből Chicagóba, hogy feleségével, Sarah Rose Faith-tel megalapítsa a THE BELLWETHER SYNDICATE-t. Sarah alias „Scary Lady Sarah” jól ismert DJ és klubpromóter, akinek nevéhez fűződik Észak-Amerika legrégebben futó goth rendezvénye, a Nocturna a chicagói Metroban. A duó alkotja a THE BELLWETHER SYNDICATE magját, és gyakran DJ-znek együtt The Pirate Twins néven is.

Míg a stúdiófelvételeket William és Sarah egyedül készítette, addig az élő felállásban Corey Gorey (basszusgitár), Philly Peroxide (billentyűs hangszerek/ütőhangszerek) és Stevyn Grey (dobok) szerepel. (forrrás: a zenekar Bandcamp oldala)

 

 


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2024. 06. 08. - 06:23 | © szerzőség: Gelka