Altar De Fey: May Love Conquer All

A legutóbbi megjelenéseket figyelve tapasztaltam, hogy a deathrock lemezek nyomása októberben osztódással szaporodik, különösen az amerikai színtér érzékeny a helovíni mulatságra; ez az időszak termékeny táptalaj a halálrockereknek.

A 80-as évek elején (!) alakult  Altar De Fey nevezhető a deathrock egyik úttörőjének is, ha indulásuk dátumát vesszük alapul. Nem túl hosszan tolták az alapvetően punkos 'friscoi környezetben, a tény, hogy rögzítetlen anyagok és pár sikeres év után eltűntek. Halhatatlanságot nem, de kultikus nimbuszt mindenképpen vont ez a zenekar köré. A 80-as évekből fentmaradt kevés nyom egyike kellemes visszakanyarintás a hőskorba, itt érdemes belekagylózni:

Aztán hosszú évekig csend, majd nagy meglepetésre 2011-ben igent mondtak egy fesztivál-felkérésnek, azóta Aleph Kali kvartettje két soralbumot és egy maroknyi kislemezt készített. Az Altar De Fey sosem szakadt el gyökereitől, a mai napig hozzák a kaliforniai deathrock életérzést: ennek kellemes barázdái a tavaly októberi  EP is. Az ADF esetében szó sincsen unalomról vagy zeneipari sémákba simulásról, 35 esztendő után is lelkesek, ennek a tisztaságnak a zamata átjön a May Love Conquer All négy szerzeményén. Jó étvággyal fogyasztjuk!


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2021. 01. 29. - 09:19 | © szerzőség: Gelka