Anja Huwe

Miután a Xmal Deutschland négy albummal olyan kultikus kiadóknál, mint a 4AD, sikert aratott, Huwe felhagyott a zenével, hogy képzőművészeti karrierjét folytassa. Ám az örökségét a múltban hagyni nem volt olyan egyszerű.

Régi barátja, Mona Mur meghívására Huwe átgondolta  és úgy döntött, hogy csatlakozik Murhoz a berlini stúdiójában. Másfél évig dolgoztak együtt, a semmiből komponálták, előadták és producerezték azokat a számokat, amelyekből végül a "Codes" című album lett. A teljes hangzásélményhez elengedhetetlenül hozzájárult Manuela Rickers, aki híres, jellegzetes gitárstílusát adta hozzá.

A Codes című albumot eredetileg Moshe Shnitzki naplóbejegyzései ihlették, aki 1942-ben, 17 évesen elhagyta otthonát, hogy partizánként a fehérorosz erdők barlangjaiban éljen. A Codes az emberi tapasztalatokról szól, és arról, hogy mit tehetnek a szélsőségek az egyénnel. "Az eredmény egy költői, zenei kozmosz, amely a következő témákat öleli fel: erdő, félelem, fájdalom, veszteség, erőszak és magány, de szépség, vágyakozás, remény és a túlélés akarata is" - magyarázza Huwe. Ezek a tematikus szélsőségek okozzák a kódok kiszámíthatatlanságát - egy elvonuló zivatar, a természet erejének ciklonális kitörése -, de olyan, amely a hidegben várakozást sugároz. (forrás: Bandcamp)


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2024. 01. 24. - 08:21 | © szerzőség: Deathrock.hu