Cranes | Collected Works Vol 1

Az 1986-ban Alison és Jim Shaw testvérek által alapított Cranes a nyolcvanas évek végének és a kilencvenes éveknek az egyik legjellegzetesebb zenekara maradt, folyamatosan változó hangzásuk ellenáll a kategorizálásnak, és a korszellemen kívül létezik. Tízéves fennállásuk alatt készült felvételeiket itt gyűjtik össze először, az 1989-es "Self-Non-Self" című nyers minialbumtól (eredetileg a Bite Back! kiadónál jelent meg) egészen az 1997-es "Population Four" című kifinomult eposzig.

A "Collected Works Vol 1", amelyet Alison Shaw énekesnő gondozott és felügyelt a zenekar nevében, és a 4AD legenda, Chris Bigg által készített grafikában pompázik (részletes dalszöveggel és diszkográfiai információkkal), időszerű emlékeztetőül szolgál a Cranes nagyszerűségére, ahogy a zord, zajos hangzásvilágtól a merészebb, kidolgozottabb hangszerkezelés és hangszerelés felé fejlődtek. Az éteri rock, a dream pop, a shoegaze, az industrial és a neo-klasszikus hangzás jegyeivel az ő hangzásuk valóban olyan volt, mint senki másé.

A rajongóknak kötelező, a kíváncsiskodóknak pedig egy tökéletes, mindenre kiterjedő mélymerülés, a "Collected Works Vol 1" egy érzelmekkel teli időkapszula, amely az 1990-es évek egyik legjobb zenekarát mutatja be. A nemrégiben újjáéledt Cranes továbbra is koncertezik, és 2024-ben további kihagyhatatlan koncerteket terveznek.

Forrás és részletek

 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2024. 06. 13. - 05:33 | © szerzőség: Gothic.hu