Fangs On Fur: Local Bar

Fangs On Fur, 2019.01.12. - Bécs, Local Bar / szerző: Magyari Árpád

A négy tagú Los Angeles-i formációt a barátnőm által ismertem meg nagyjából másfél éve. Mivel a "Snake" című számukat maguk is feldolgozták, kíváncsian kagylóztam meg a banda azonos elnevezésű albumát (Fangs On Fur, 2009). A nőkből verbuválódott, vagy női énekessel bíró bandák a gyengéim. Tetszettek is a dalaik, de valahogy mégsem váltam a rabjukká huzamosabb ideig. Egy spontán ötlettől vezérlve azonban elhatároztuk, hogy megnézzük őket Bécsben.

Célunk felé közeledvén észrevettük, hogy a környék a hétvége ellenére meglehetősen kihalt. Külvárosi ipartelep lehetett, aminek a középpontjában egy Hundertwasser stílusban lefestett gyárépület kéménye okádta a füstöt a felhők közé, kettős érzést keltve az arrajárókban. Mintha azt sugallta volna, hogy a szépség káros az egészségre. A Local Bar konkrétan a felszínen lévő metrómegálló alatt helyezkedett el néhány másik pub, étterem társaságában. Kapunyitáskor érkeztünk. Szinte üres volt még az egész hely. Aztán szép lassan megtelt, megjelentek a death rock arcok is. Még Wroclawból (Return To The Batcave) is volt "ismerős" frizura.

A magyar vonatkozású Hellfreaks volt a warm-up banda, ami mondjuk engem pont hidegen hagyott. A pult mellett sörözve, és beszélgetve figyeltük őket. Számomra ők túl sterilek voltak. Mesterséges mocsok, ehető sár volt, amit a színpadon láttam. Egyetlen pozitívuma, hogy még jobban kihozta a Fangs On Fur kontúrjait, akik nem sokat tököltek. A vegyes öltözetű (neccharisnya, hipózott farmer, farmermellény, bakancs, díszes egyenruha ... ) csapat indiántörzsekre jellemző, arcra, illetve testrészekre kent harci festésben robbant be a színpadra, amikor eljött az idő. A basszusgitáros körül-belül a második szám után megunta, hogy csak lötyögnek az emberek, úgyhogy óriás termetét latba vetve rongyolt a tömeg közé. F Boy gitárján annyi és olyan visszhang volt, hogy úgy szólt, mintha egy repülőhangárban lett volna az ember. Jó volt a hangosítás, minden hangszert kivehetően lehetett érteni, és ez betöltötte a teret. Nem hagyták nyugodni a népet, egymás után jöttek a számok, amivel áramot vezettek a parkettába. Természetesen megszólalt a Snake, Fangs On Fur, Cigarette. Bár a zenekart néhányan a deathrock, postpunk, gothic rock szentségtelen hármas metszetében helyezik el, jómagam az egész koncertet a deathpunk jelzővel tudnám legjobban jellemezni. Velős, energikus és természetes volt elejétől a végéig, abból a fajtából, amit az Aurórába is levinnék. Bár a koncert vége felé a gitárosnak elszakadt egy húrja, azért sikerült őket visszatapsolni, így nyomtak még egy ráadást. Egy lassút.

Hulla másnaposan keltünk vasárnap. Utólag sajnáltuk, hogy nem dumáltunk a Fangs On Fur-rel pár szót. Majd legközelebb az Aurórában...

Jelenlegi tagok:
F Girl - Vocals
F Boy - Guitar
Andy Anderson - Bass
Jay Smith - Drums

Kapcsolódó:
WGT 2009: http://deathrock.hu/FangsOnFur_wgt2009
A Fangs On Fur kritika: http://deathrock.hu/FangsOnFur
Frászbúk: https://www.facebook.com/Fangs-on-Fur-217114164712/
Bandcamp: https://fangsonfur.bandcamp.com/

A cikk szerzője: MagyarI Árpád
A fotót a 2009-es WGT-n készítette Szelevényi Gellért

 


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2019. 01. 20. - 06:05 | © szerzőség: Magyari Árpád