Xeno & Oaklander

Helyszín: 
Budapest - Gödör Klub(1061, Király utca 8-10.)
Időpont: 
2024. május 26., 19:30
Fellépők: 
Xeno & Oaklander

✘ XENO & OAKLANDER (New York, US)
✘ RARE DM (New York, US)
✘ CAWATANA (Budapest, HU)
• 2024. május 26., vasárnap
• Helyszín: Gödör (1061 Budapest, Király u. 50.)
• Jegyek: https://tixa.hu/xeno_oaklander_godor

✘ XENO & OAKLANDER (New York, US) ✘
A minimal synth nagymesterei visszatérnek Budapestre. Liz Wendelbo és Sean McBride (aki Martial Canterel nevű alteregójával is többször járt már nálunk) duója, a New York-i Xeno & Oaklander az analóg szintetizátoros minimal synth/minimal wave/coldwave új hullámának egyik elindítója és katalizátora, legnagyobb hatású zenekara, közel 20 éves pályafutásuk alatt megérdemelten kerültek a stílus legmeghatározóbb nevei közé. Legutóbb szinte pont 5 éve játszottak Budapesten (akkor a Dürer Kertben léptek fel a Void Vision társaságában, a Fekete Zaj és a Küss Mich szervezésében), most újra megcsodálhatjuk lenyűgöző analóg hangszerparkjukat, és élvezhetjük magával ragadó zenéjüket.
https://www.facebook.com/xenoandoaklndr/
https://xenoandoaklander.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/xenoandoaklander/
https://open.spotify.com/artist/3pMGuYgBWUDurP8HzPrKoI
✘ RARE DM (New York, US) ✘
Vendégként a szintén New York-i (azon belül is szintén brooklyni) Erin Hoagg lép fel Rare DM nevű projektjével. Ő tavaly tavasszal játszott már Budapesten az A38-on, de akkor egy teljes más közegben, most viszont nekünk is megmutatja darkwave és szintipop alapú különleges elektronikus zenéjét, szintén a hardverek, szekvenszerek, dobgépek, analóg eszközök bűvöletében.
https://www.facebook.com/rare.dm.realm
https://rare-dm.bandcamp.com
https://www.instagram.com/rare_dm_
https://open.spotify.com/artist/3e8JpB0gXNPQKjD8x6chto
✘ CAWATANA (Budapest, HU) ✘
Az estét a budapesti Cawatana nyitja egy speciális analóg műsorral, illeszkedve az est hangulatába. A hangsúly ezúttal a minimal synth/minimal wave alapokon lesz, a kemény darkwave-es dobgépet és az erőteljes postpunkos basszusgitárt ezúttal minimalista coldwave-es analóg dobgép helyettesíti, miáltal a korábbi dalok másfajta megvilágítást kapnak, megőrizve azért eredeti lendületüket és hangulatukat (és elhangzanak majd élőben még nem játszott tételek is).
https://www.facebook.com/cawatana
https://cawatana.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/6l3HZx01YUJ4cHQgFY1Qlz
JEGYEK
• Elővétel: 4.900 HUF
• A koncert napján és a helyszínen: 5.500 HUF