They Feed At Night

 
A They Feed at Night horror, punk, deathrock banda valamikor a 2000-es évek vége körül kezdett alkotni. Manapság egyre több koncertet adnak, s híresek energikus performance-szerű előadásaikról és persze sötét hangvételükről.

Eleinte a tagok több komolytalan zenei projekttel is próbálkoztak, az alapító tagok ekkor Errol Fritz és Jimmy Bones voltak. Nem terveztek fellépéseket, csak kisminkelték magukat, erdőkben videókat készítettek és melankolikus dallamokat szőttek. Végül 2009-ben megszületett debütáló demojuk. 2010-ben Jimmy Bones elhagyta a bandát, de ugyanebben az évben Errol Fritz megalkotta szóló EP-ként az Enter The Swamp nevű albumot. Bár csak öt szám szerepel a listában, személy szerint engem meglepett, hogy egymaga összehozta az egész albumot (hang, gitár, keverés). A Her Corpse Unshrouded c. szám pedig kifejezetten tetszetős, főleg a vége felé, köszönhetően annak, hogy Fritz érdekes hangszíneket tud produkálni.

Azt hihetnénk még egy tiszavirág életű együttes a sorból, de az EP megjelenése után a zenekar új irányt vett. El Monstro beszállt, biztosítva a basszust, és Jimmy Bones is visszatért a TFAN-ba. 2011-ben ebben a felállásban adták első koncertjüket. Bones ezután nem sokkal megint kilépett. Helyére Fritz és Monstro hosszú keresés után Rikk R. Mortis-t (LA Girlz) találta, mint dobost. Így a sok átalakulás után, most már egyre inkább sikereket könyvelhet el a banda, rendszeresen szerepelnek a közönség előtt. Pl. San Diego-ban, Los Angeles-ben olyan bandákkal lépnek fel, mint a The Deadfly Ensemble vagy a Kommunity FK.

Az alábbi linken a formáció legutóbbi, 2013. március 9-én megjelent albumuk, a Deprivation is meghallgatható.
 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 28. - 10:40 | © szerzőség: Timi