Wailin Storms

Kellemes brooklyni egyveleget ajánlunk mára, egy olyan együttest, akik amolyan „Texas doom country blues” által lopják be magukat az ember szívének helyére. A kéttagú Wailin Stormsról van szó, Justin Stormsszal (szövegírás, ének, gitár) és David Danielsszel (dob).

2005-ben Justin Storms szóló művészként már előadott számokat, később viszont létrehozta a Wailin Storms-t és elkezdett más zenészekkel is együttműködni. A banda zenéje erősen kötődik az 50’-es évek nyers és eredeti blues zenéjéhez, illetve olyan zenék és alkotók tettek rájuk nagy hatást, mint pl. az Echo and the Bunnymen, Iggy Pop, TSOL, The Gun Club vagy Bauhaus. Justin szülővárosának lapjában (a Corpus Christi Caller Timesban) egy bizonyos Richard Guerrero azt írta a Wailin Stormsról: „míg a klasszikus hatások, mint Roy Orbison és az Everly Brothers, valamint Nick Cave és Glenn Danzig nyilvánvalóak, Justin komor jajgatása újat mutat egy olyan korban, ahol a ’kivág-és-beilleszt’ típusú, digitalizált rock dívik”.

A fiatalember amúgy nem csak hangjával hódít, képalkotóként is jeleskedik. Kedvenc témája a poszt apokaliptikus világkép. Légies könnyedséggel festi le a globális felmelegedés miatt elhullott bálnák tetemeit, vagy a háborút, a halált, a szexualitást. Munkáját Hieronymus Bosch-hoz és Géricault-hoz szokták hasonlítani. Kiállított már számos múzeumban világszerte (Berlin, London, Brooklyn). A Wailin Storms is a pusztulás, a tehetetlenség, a szenvedés művészi kifejezését formálja meg. „Annak ellenére, hogy egy papnak fia születik – déli baptisták ivás, tánc, szerencsejáték nélkül, szóval a minden szórakozás = bűn dogmával – a Wailin Storms a fiúnak nem tudja azt a lökést adni, hogy azt tegye, amit akar tenni. Ez a Biblia-puffanás sosem volt zene az ő fülei számára, és nem is teszi azzá.” – Nos, így fogalmazott magukról a frontember, ami talán elárulja a lényeget, vagyis hogy ez nem az a zene lesz, ami boldoggá tesz.

Az alábbi linken két anyagukat lehet meghallgatni, a 2012-es Bone Colored Moont, és a 2013 januárjában megjelent demójukat.

Kapcsolódó link: http://wailinstorms.bandcamp.com/


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 28. - 10:55 | © szerzőség: Timi