Antiworld: Comedy Of Terror

- Atom Antal szerint a világ -

Az amerikai Antiworld 1995-ben alakult. Tagjai: Grandma Fiendish énekesnő, Forty Five Frank basszusgitáros, Ravenscraft gitáros, és a nem olyan régen hozzájuk csatlakozott Tombstone Tony dobos. A banda megalakulásuk óta számos kazettát, és kislemezt adott ki, első lemezük Horror of It All címmel jelent meg. A Comedy Of Terror a második album értékű lemezük, mely dupla kiadásban került a boltok polcaira. Több turnét is tudhat a banda maga mögött, többször is ellátogattak Európába, játszottak Lipcsében a WGT-n, és voltak közös turnén a szlovák The Last Days Of Jesus-szal.

Általában rendre feltűnnek egy-egy deathrock/ horrorpunk válogatáslemezen, nevük már ismerősen kell, hogy csengjen a deathrock zenét kedvelők körében.
Zenéjüket a lehető legegyszerűbbre vették, egyszerű dob, és basszustémákat vonultat fel a csapat, bár Ravenscraft gitáros nagyon jó dolgokat is tud játszani. Az ének sötét, punkos, nem éppen a legkiforrottabb énekhang, amivel eddig találkoztam. Az Antiworld zenéje a horrorpunk és a deathrock roppant zajos elegyéből áll össze. Megfigyelhető náluk, hogy többnyire 2 perc körüli dalok szerepelnek a lemezen, persze van egy- két 3 perc feletti nóta is. Sokszor olyan érzésem van, mintha egy amatőr banda demóját hallanám, a hangzásnak semmi köze sincs a sterilitáshoz.
A legnagyobb bajom ezzel a zenével, hogy nem igazán lehet egyetlen kiváló dalt is kiemelni az albumról, mivel az egész egyetlen zajos – karcos masszává áll össze. Többnyire gyors szerzemények hallhatók a lemezen, persze, vannak lassabb dalok is. Nehezen igaz, de azért befogadható zenét játszik az Antiworld. Míg zenéjük teljes mértékben a punk hozzáállásról tanúskodik, addig a banda kinézete a deathrock/ goth érzést sugallja, mivel minden tag úgy fest a képeken, mintha egyenesen egy bűzös kriptából másztak volna elő, laikusok számára sokkoló lehet.
Mindenesetre aki a durvább deathrock és horrorpunk zenét szereti egyszerű hangzással, annak ezt hallani kell!


 

(10/7)    Kiadó: Antiworld, Dark Dimensions


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 05. - 17:26 | © szerzőség: Őszentsége