Christ vs. Warhol

Csak nemrégiben értesültem ennek a csapatnak létezéséről. Nem kisebb deathrock ikonok találhatók a formációban, mint Eveghost (ének), Steven James (gitár), Marzia Rangel (basszus), és Geoff Bruce (dobok), vagyis a Scarlet’s Remains fél tagsága képviseli magát. A 4 számos CD papírtokban, puritán kivitelezésben 2009 augusztusában lett felvéve Los Angelesben, producere William Faith (Faith And The Muse) volt.

A karcos, zúzós, mégis sok dallammal ellátott szerzemények, mintha csak az utolsó Scarlet’s Remains albumról maradtak volna le. Ezen a tényen nem is csodálkozom a fentebb említettek tükrében. Egyelőre még nem derült ki, hogy ez egy projekt, vagy egy új banda, és milyen tervek szővődnek a Christ vs. Warhol holdudvarában. A nyitó „Paper Dolls” kezdése a post punk alapjaival, Eveghost hullámzó énekével mindenképp jó indítás, vadóc, erőszakos, mégis nagyon szerethető dal. A „Fool’s Gold” vagyis a „Bolondok Aranya” igazi los angeles-i deathrock gitártémákkal felvértezve, változatos ritmussal és énekhanggal a kiadvány legjobbja. Kevés ilyen remekbeszabott szerzeményt hallottam a stíluson belül az idei évben! Harmadikként, a lelassult, vonszolós „Transmission” következik. Éteri dallamok lettek kőkemény karcos gitárok közé zárva. A szerzemény mondandója a média uralmát, hazugságait, kétszínűségét boncolgatja. Zárásként a „Cross Of Lorraine” hangzik el, és erről a dalról sem tudok rosszabbakat írni, mint az ezt megelőző háromról. Kissé a Mephisto Walz hatását is érzem ebben a középtempósnál gyorsabb szerzeményben. Ugyanúgy a változatos dallamvezetés jegyében fogant, mint társai.
Nagyon kellemes meglepetés volt számomra ez a kiadvány, sokat is vártam tőle ilyen nagy nevek alapján, és nem is csalatkoztam! Jó lenne a folytatás, mert szerintem még ennél is jobb dalokkal szolgálhat a jövőben a Christ vs. Warhol.


 

(10/10)    Honlap : Christ vs. Warhol MySpace


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 05. - 19:10 | © szerzőség: Őszentsége