Kiss The Blade: Heartbeat Amplified

- szívek és dobbanások -

A manapság piacra kerülő lemezek közül csak kis mértékben találunk olyan mesterműveket, melyeket a Kiss The Blade nevű német zenekar alkotott. Miután újra előástam és meghallgattam ezt az albumot, egy olyan érzés kerített hatalmába, mely tudatosította bennem, hogy bizony most egy első osztályú gothic/deathrock zenét hallok.

Nem igazán tudnám ezt a zenét semmihez sem hasonlítani, annyira tiszta, kifinomult, olykor vad, és szenvedélyes, mégis nyugtató érzés hallani, még a gyorsabb dalokat is.
Szerencsére a banda nem követ egyetlen gothic zenén belül kialakult vonalat sem, a lehető legnagyobb mértékben az egyéniségre törekszik. A lemezen csak minimális szintetizátor használat található, a gitárok az egyeduralkodók a gyönyörű melódiák felett! De micsoda melódiák ezek! A legtöbb goth fanatikusnak könnybe lábadna a szeme, a csodálatos gitárjáték hallatán! Szépen csengő gitárok, kissé baljóslatú férfiének, és visszafogott dobgép, szintetizátor játék halad fej-fej mellett. Egyes dalokban kevéske keleties íz világot is becsempésztek, mely csak tovább színesíti, kellemesebbé teszi a lemezen található alkotásokat.
Maga a zenekart 1992-ben hívta életre Paul Cuska ( aki mellesleg a német Gothic magazin munkatársa is) és már 1993-94-ben megjelent 2 demó kazettájuk is. Első kislemezük is ’94-ben jelent meg, Walk The Knife’s Edge címmel. Majd 3 év lazítás után került ki kezeik közül a Black As Disillusion című album. Nem mondanám, hogy nagyon befutottak ezzel a lemezzel. Közben Paul Cuska egy másik bandában is zenélt, ez a formáció a Darc Entries volt. Talán éppen emiatt újabb 3 évet kellett várni következő lemezükre, mely a Headcrash- Romance néven került a boltokba. Következő évben jelent meg a fentebb taglalt Heartbeat Amplified. Legutolsó kiadványuk egy kislemez volt, mely 2002-ben látott napvilágot, ez volt a The Third Smile. Sajnos azóta semmi… Feloszlottak legnagyobb bánatomra.
Akinek lehetősége adódik ennek a lemeznek a beszerzésére, az nem fog csalódni, garantálom!

(10/10)     Honlap: Kiss The Blade


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 06. - 14:04 | © szerzőség: Őszentsége