Walter Sickert & The Army of...

Heten mint  a gonoszok, Boston kéngőzös éjszakáiban dadaista nyikorgó cirkuszkocsi lármázza fel a csendet, göthös éhező macskák jajzajának kíséretében. A porondmester megemeli puttókkal terhelt fejfedőjét: - Höllggyeim és Urraim, a mai éjszakát szeretett mestereinknek, Hieronymus Boschnak, Salvador Dalínak és Aleister Crowleynak ajánljuk! Érezzék jól magukat a Pokolban.

Ha a már többször méltatott The Tiger Lillies-t hozom referenciának, olyannyira nem állok távol a valóságtól, hogy a szóban forgó Walter Sickert & The Army of Broken Toys friss vértől csöpögő sűrűn karistolt korongja éppen a liliomok által írt - a Bully Boys-t hallva le se tagadható -, és színházban nagy sikerrel futó Oliver díjas Shockheaded Peter darab zenéje - zseniális anyag. Mondhatni első hallásra grabancon ragad, nálam egy hét alatt már háromszor is körbefordult a lemezzel a világ.

A steampunkot dadával boncasztalról rángató Walter Sickert nemcsak a színházi közegben mozog otthonosan, a Kickstarter közösségi szponzorációt ügyesen használva filmet rendez, annak zenéjét komponálja (28 Seeds, Dear Moon), számos produkcióban aktív - egy perpétum mobile. Hogy mást ne mondjak, Portsmouth-ban Fritz Lang Metropolisa alá zenélnek, egy évvel később 2013-ban pedig a The Cabinet of Dr. Caligari-t adják elő 18 tételben, ami Frici bácsi két és fél órás alázenéléséhez képest még rövid lélegzetű munka. Halkan megjegyzem még, hogy a lemezek többsége ingyenesen hozzáférhető, ami nagy lélekre vall, de hát mit is várhatunk egy olyan embertől, aki a tengeren született?


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2015. 05. 08. - 07:57 | © szerzőség: Gelka