Acid Bats

Méltatlanul kevés szót ejtettünk eddig a mexikói deathrock színtérről, pedig ha csak a világon  megtalálható denevérfajokat vesszük számba, az igazán kapitális példányok arrafelé riogatnak igazán. Az Acid Bats alakulása 2007 októberére tehető, trióvá ekkor formálja Johny Witch, X-Gregor és a billentyűket ropogtató Mishicat.

Mexikóváros híres közbiztonsága ihleti a bőregereket elsősorban, az utcákon vakító horror saját rémálmaikkal megspékelve adja azt a megnyugtatóan andalító elegyet, ami az igazán kiborító deathrock bandák sajátossága. A latin nyelven előadott nóták pergő nyelvi ritmusa ha lehet, még puskaporosabbá teszik a levegőt. Az első állomás a 2009-ben kiadott Exhumation EP a Zorch Factory gondozásában, erről Mick Mercer elismerően nyilatkozik, ami jó beugró az amerikai és európai közegbe. Mindeközben délen körbejárják az underground klubokat, már összegereblyéznek több beszámolót a fanzine-okban is. Mi lehetne egy igazi D.I.Y bandának nagyobb elismerés, mint szerepelni a Cemetery Zombie (Mexikó), a Grave Gibes (Oroszország) vagy a Siniestro "baljós" Zine (Equador) hasábjain? Talán interjút adni a Rádió Paranoia-nak? Az is megvolt, ez a három derék zenész mégsem vált önelégültté, hanem szorgalomba ölte minden büszkeségét.

2013-ban a készülő album első öt szárnycsapását - ez a  Srita Destrucciòn - közkinccsé teszik ingyenesen. Idén májusban pedig, az alakulás utáni hetedik esztendőben, követve a számmisztika törvényeit és szigorúan betartva a hőség megkövetelte mexikói sziesztaidőt megjelent a Cosmogonia album. Talán kevésbé üli meg a gyomrot a korai vadhajtásokkal ellentétben, de a női vokál sutba hajítása - amit hagytak attól is már kardomba dőlök, hallgassuk csak meg a címadó nótát, vagy inkább mégse   - a legjobb dolog, ami történhetett. Nyár eleje óta a 12 nóta terítése folyik, a messzi Mexikóvárosba ha nem is jutunk el már idén, de teljes egészében meghallgathatjuk a Bandcamp-en itt lent.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2014. 10. 01. - 06:40 | © szerzőség: Gelka