Wave-Gotik-Treffen 2023

Helyszín: 
Lipcse - Wave-Gotik-treffen(AGRA Camping és a város)
Időpont: 
2023. május 26., 17:45 to 2023. május 29., 17:45
Fellépők: 
Wave-Gotik-Treffen 2023

Frissítve: 2022. 03. 04.

Karácsony előtt szervezők már most elkezdték csepegtetni a jövő évi fellépők sorát. A Wave-Gotik találkozó jó alkalom arra, hogy a dark-wave, gothic, elctro-industrial, és számos rétegműfaj szerelmese megtalálja a magának valót. Szemezgetni általában csaknem kétszáz előadó közül lehet. A koncertek 15-20 helyszínen folynak négy napon át, közben filmvetítések, kiállítások és előadások színesítik a választékot. Szubjektív ajánlómat folyamatosan bővítem, ahogyan érkeznek a nevek. Érdemes tudni, hogy az infláció ellenére a 2023-as találkozó árai változatlanok, a korábbi évek szintjét tartják. 

A folyamatosan adagolt friss információk a fesztivál hivatalos oldalán!

Szubjektív felsorolásunk az általunk ajánlott megnézendő fellépőkről:

A Place To Bury Strangers:  Egy hely az idegenek eltemetésére. Ez nevük jelentése, s a fenti idézetet azért illesztettem a cikkbe, mert jó kis kerettörténete van a dolognak. Elvileg ma is van egy terület, amit a Biblia Hakeldama néven illet, és ez az a terület, amit a főpapok olyan pénzből vásároltak egy fazekastól, amihez vér tapad, maga a Hakeldama is azt jelenti: „a vér mezeje”. ( tovább...)

Blood, Dead & Sexy:  Nyolc évvel az utolsó sorlemezük után a Bloody Dead and Sexy visszatért. Az új album ott folytatja, ahol a banda legutóbb abbahagyta a "Bad Ambient" című koronggal. Az 1997-ben Németországban alapított Bloody Dead and Sexy a 2000-es évek elején gyorsan a Batcave és a Deathrock felélesztésének egyik alapfigurájává vált, és nemzetközi hírnévre tett szert. ( tovább...)

Buzz Kull:  Az álmokban, engem akarsz Még mindig beszél hozzám, álmomban Az álmokban, az égre nézek És sétálok ezer mérföldet Úgy gondolom ez sok időbe telhet Álmok jönnek Nem állíthatják meg, hogy jöjjenek Az álmok csak jönnek De az egész világ megpördül ( tovább...)

Corpus Delicti:  Corpus Delicti - vagyis „bűnjel”. Ezt a nevet választotta magának a kultikus státusszúvá érett francia gothic zenekar. Az 1990-ben alakult banda oszlopos tagja Sebastien- ének, Roma-dobok, Jerome- gitárok. Első albumuk „Twilight” címmel jelent meg 1993-ban. Ezen albumon - akárcsak az utána következőkön -, első osztályú gothic zenét hallhatunk, egy nyomasztó, rideg, cseppet sem barátságos atmoszférával átitatva. ( tovább...)

Deine Lakaien:  A Deine Lakaien megérdemelten vívta ki nemcsak a német goth és elektro-fanok körében a népszerűséget, de szerte Európában komoly rajongótáborral bírnak. Bő harminc esztendő alatt szinte minden megtörtént, ami a soralbumok mellett alternatíva lehet. Akusztikus lemez és turné, szólólemezek és kollaborációk - minőségben szerencsére Veljanov és Horn tartotta a magas szintet.  ( tovább...)

Frank The Baptist:  Ez már az amerikai Frank The Baptist 3. lemeze! Gyorsan elszállt ez az 5 év, mintha csak ma lett volna, mikor kezembe vettem első lemezüket…És bár nem éreztem rá rögtön az ízére, egy belső ösztönöm azt sugallta, hogy ez egy nagyon jó lemez, csak sok meghallgatást igényel. Így is lett, nem kellet sokat várnom, és a cd meghozta gyümölcsét.  ( tovább...)

Front 242:  Volt ismerős, aki 28 évet várt erre, én szerencsésebb helyzetben harmadik alkalommal készültem megnézni őket. Az elektronikus testzene megteremtői, a belga Front 242 lépett fel december első napján az Akváriumban. Nosztalgiaklub és veterántalálkozó, vagy ennél több? A cikk végére talán erre is fény derül. ( tovább...)

Gitane DeMone:  „52 év deathrock baby” – évődött koncertjén a stílus nagymamája, aki annak idején Valor párjaként, Rozz Williams zenésztársaként számos, ma már kultikus státuszba emelkedett banda tagjaként zúzott végig több mint három évtizedet. A fenti idézet a közönség megrökönyödésére akkor hangzott el, amikor Gitane DeMone megszabadult fekete kiskosztümjétől már a második nóta közepén, felfedve fél évszázados bájait… ( tovább...)

Jäger 90 Úgy tűnik hagyománya lesz kis csapatunk körében, hogy Szászországba érkezvén a Wave Gotik Treffen nulladik napján az elektronikus testzene (EBM) kicsiny de annál keményebb kőből faragott oltárán (huhh) áldozzon, tavaly a Pokemon Reaktor-on, idén a Jäger 90 koncertjén edzettünk rá az elkövetkező 4 napra a belvárosi Villa koncerttermében. ( tovább...)

The Mission Wayne Hussey együttese a The Mission a 80-as évek második felének egyik megatározó goth-rock formációja volt, a Sisters Of Mercy, a Fields Of the Nephilim és társaik mellett. Az együttes fénykorában olyan népszerű előadókkal is koncertezett mint a The Cure, a U2 vagy Robert Plant. Az egész világon mostanra a lemezeladások száma eléri a 3 milliót. ( tovább...)

The KVB:  A londoni shoegaze - darkwave - coldwave színtér hangos éllovasa a The KVB (korábban Klaus Von Barrel), 2010-ben alakult Nick Wood majd  a később csatlakozott Kat Day duójaként. ( tovább...)

Bejelentett fellépők (109) utolsó frissítés 2022. 03. 04.:

A Place To Bury Strangers (USA) - Absolute Body Control (B) - Aeon Sable (D) - Antipole (N) - Apokalypse Orchestra (S) - Ash Code (I) - Assemblage 23 (USA) - BFG (UK) - Blackbriar (NL) - Blind Delon (F) - Blitzkid (USA) Reunionshow - Bloody, Dead & Sexy (D) - Bootblacks (USA) - Bragolin (NL) - Buzz Kull (AUS) exclusive europe show 2023 - Cat Rapes Dog (S) - Cattac (D) - Chameleons (UK) - Corpus Delicti (F) - Covenant (S) - Curse Mackey (USA) Europe premiere - Das Ich (D) - De / Vision (D) - Deine Lakaien (D) Dark Star Anniversary Concert - Der Tod (Death Comedy) (D) - Der Fluch (D) - Diary Of Dreams (D) - Die Andere Seite (D) - Dorsetshire (D) - Edwin Rosen (D) - Eisfabrik (D) - Eisregen (D) - Elvenking (I) - Empathy Test (UK) - FabrikC (D) - Faun (D) - Fiasko Leitmotiv (I) - For All The Emptiness (CDN) - Forced To Mode (D) - Forever Grey (USA) - Frank The Baptist (USA) - Front 242 (B) - Frontline Assembly (CDN) - General Dynamics (UK/CDN) Livepremiere - Gewalt (D) - Ghosting (D) exclusive reunion show - Gitane Demone solo (USA) - Grausame Töchter (D) - Harsh Symmetry (USA) Europe premiere - Hocico (MEX) - J:Dead (D) - Jäger 90 (D) - Je T'aime (F) - Kaelan Mikla (IS) - Kiew (D) - Koenix (CH) - Kreign (USA) Europe premiere - Leatherstrip (DK) - Lebanon Hanover (D/UK) - Lord Of The Lost (D) - Lucas Lanthier (USA) - Milliken Chamber (USA) - Minuit Machine (F) - Mono No Aware (D) - Monolith (B) - Nachtmahr (A) - Neuroklast