Rigókőről MásKÉP(p)


Könyvbemutató és kiállítás

Örömmel jelentjük, hogy a Memento Mori Egyesület támogatásával a "Rigókő" című misztikus krimi / horror regény következő könyvbemutatójára készülünk 2017. december 19-én este 19 órától a Macska kávézóban (1084 Bp., Bérkocsis u. 23.), méghozzá egy szokványostól eltérő koncepcióval!
A bemutató időpontja lesz ugyanis egyben Papp Virág képzőművész kiállításának megnyitója is. Virág egész művészete inspiráló módon hatott Szabó Csongor Péterre, a "Rigókő" szerzőjére. mert más művészeti ágon, de mindketten egyfajta "személyes mitológiát" alkotnak - erről is szó esik majd az estén.
Emellett beszélgetünk majd terveink szerint (a hely nevéhez és szelleméhez méltóan) macskákról, valamint álmokról, (álombéli) tájakról, művészetek kölcsönhatásáról, zenéről.
Mivel, hogy még teljesebb legyen az összművészeti koncepció, a zene is szerepet kap a színpadon: az este folyamán csellón közreműködik Szekeres Judit. Az esemény moderátora pedig (ismételten) Galló Gergely lesz.

A művészekről:

Szabó Csongor Péter a Károli Gáspár Református Egyetemen végzett magyar szakos bölcsészként 2016-ban. Korábbi elbeszélései közül néhány az ÚjNautilus online irodalmi portálon jelent meg. A szélesebb olvasóközönség előtt "Rigókő" című első regényével debütált, mely 2017. szeptemberében jelent meg az Underground Kiadó gondozásában.

Papp Virág, a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakának végzős hallgatója, Szabó Csongor Péter közeli ismerőse a 2015 óta organikusan fejlődő Hangulattájak c. festménysorozatát állítja ki. A sorozat a depresszióval, mint mentális állapottal foglalkozik, azt a tájkép jól ismert formanyelvével jeleníti meg.

Szekeres Judit 1994 óta játszik csellón. 2004-ben kezdett könnyűzenével foglalkozni, azóta több alternativ-, metal- és rockzenekarban is megfordult csellistaként és énekesként is. Erre az alkalomra egy, az északi zenekarokra jellemző melankólia által inspirált, komorabb hangulatú előadással készül.


2017. 12. 12. - 21:05 | © szerzőség: Gelka