MMart57 | Megnyitó szöveg

Beszélhetnék hosszasan, ereszthetném bő lére és bemutathatnánk Gimét megérthetnénk mi vezetett idáig... De inkább beszéljenek majd a képei mert ugye az alkotó üzenete mindenki számára teljesen világos, esetleg, ha mégse lenne, akkor a mély kétségbe esését tükrözi, amit a modern társadalomról képzel.
Belső eltitkolt vágyai, hedonista gondolkodása, a nőkhöz és férfiakhoz való hozzá állása mélyen tükrözi egyéniségét.   De talán nem elég húsba vágóan vérlázitó, hogy hirtelen megérintsen és a mélybe húzzon gondolataival.
Talán nem kritizálja kellő elánnal a korunk végtelenül önző ÉN kultuszát, melynek az önmegsemmisítése elkerülhetetlen. 
Bár Gime fotóiban felfedezhetőek az absztrakt művészet elemei, amik logikailag kimunkáltak, rendkívül fantáziadúsak, kreatívok.
Mégis az elvont művészet fő lényege, hogy ha elsőre nem is értjük meg a művet, akkor is váltsanak ki az emberekből ösztönös érzéseket, jót vagy rosszat, de mindenesetre gondolkodásra késztetőt.
Na de mit is akar ő ezzel ábrázolni, mit szeretne mondani?
Legtöbb alkotásának fő eleme az ismeretlen vagy pont az ismerős belső alkotási feszültség, abban is első sorban az irónia vagy önirónia, ami a személyiségét is tükrözi.
Egy teljesen más szürreális világ...
Az a bohókás világ, amit csak az Ő belső szeme láthat.  Úgy is mondhatnám, hogy Gime „átjön” a képeiből. Az is lehet, hogy még is csak megérinti a nézőt és rájön arra, hogy van élet a szürke hétköznapok mögött is.
Beszélhetnék még kávézaccról, falevelekről, régi manuál objektívekről, leányokról, kisebb fajta gombákról,felmagasztalhatnánk nagyságát vagy pont mélységét hisz nem nőt annyira magasra...
De meg kell hagyni, kiállításai mindig nagy sikert aratnak.
Reméljük ezen a kiállításon is gyarapodik rajongótábora, akik tovább viszik hírét a világban.
Ne feledjétek el az örök mondatot vele kapcsolatban: A képeit nem minden esetbe nézni kell, hanem látni.
Sok sikert, nagyon sok kitartást és sok-sok humort kívánok barátom!

szöveg: Seiner Krisztián fotók: gingerphoto.hu


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2021. 11. 11. - 18:15 | © szerzőség: Memento Mori