La Merde - Kluitenbreker

A Belgiumból származó LA MERDE 2018 óta ötvözi a klasszikus neofolkot az ipari elektronikával. A LA MERDE a múlt anakronisztikus kollázsában a tényeket és a fikciót keveri a hang és a kép kortárs alkotásává. Absztrakt értelemben vett történetmesélők, akik valós és elképzelt hangzásbeli víziót varázsolnak múltunkról, jelenünkről és jövőnkről. A DIY etikájával és a hangszerek széles skálájának felhasználásával olyan hangzást hoztak létre, amely egyszerre "talajból formált", mégis túlvilági.

A tragédiát és a nyomorúságot vezérlő LA MERDE a világ örökös összeomlásán keresztül kalauzol. 2021-től kezdve  kazettákat adtak ki, és olyan nagyra becsült előadókkal álltak színpadra, mint a Rome, az Awen és a By The Spirits.

Bár a neofolk és a klasszikus industrial furcsa ágytársaknak tűnnek a SIGNAL REX Records számára, a kiadó kötelességtudóan keresi a sötétséget annak minden formájában. LA MERDE a La Vie en Noirral kezdi thelemikus menetelését, és 2024 februárjában folytatja azt a Kluitenbreker megjelentetésével - a szerelem alatt az akarat, és a szeretet a törvény! (forrás a La Merde Bandcamp oldala)

 


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2024. 02. 24. - 06:46 | © szerzőség: Neofolk.hu