Scarlet’s Remains: Scarlet's Remains

- Valcer kint és bent -

Ismét egy L.A.-i death rock banda első albumát tartom kezeim közt. Az egyszerű, demós bandákat idéző borító mögött profi zenészek minőségi munkája rejtőzik. Ezt a zenekart 2003-ban alapította Tony Havoc (Voodoo Churc, Fear Cult, Hatesex) dobos, és Johann Schumann( Ex Christian Death, Shadow Project, Mephisto Walz) basszusgitáros. Majd csatlakozott hozzájuk Brian Elizondo gitáros, és egy igazán remek hanggal rendelkező énekesnő, EveGhost személyében. Majd egy DarkDimensions / Alice In lemezszerződés után 2005-ben kikerült a Scarlet’s Remains című lemez, melynek Bari Bari (Mephisto Walz) lett a producere. Aztán személyi változások történtek a bandában: Johann Schumann helyére Ashes, Brian posztjára pedig Bari Bari került. A 2006-os Wgt-n már ebben a felállásban léptek színpadra, hát mit mondjak- egy élmény volt!

És ha már ennyi Mephisto Walz-os tag járkál ki- be ebben a formációban, az azért a nyomát is rajta hagyja a produkción. Ez a lemez olyan, mintha a Mephisto Walz lenne bedurvítva. Itt nincsenek álomszerű melódiák, keringős lebegések! Senki ne is számítson ilyesmire az albummal kapcsolatban! Ez valami másabb, nehezebben befogadható, gyorsabb és kíméletlenebb. És igazi Deathrock! Mégis sok megoldás emlékeztet a fentebb említett bandára, főleg, ami a húros hangszerek használatát illeti, itt is fel lehet fedezni a hullámzó témákat. Minden zenész remekül teljesít, mégha ez a tény megállapítása több meghallgatás után bizonyosodik is be.
A Scarlet’s Remains közben piacra dobott egy dvd-t is mely címe Live At The Key Club, és egy élő fellépést tartalmaz. Remélem, nemsokára a birtokomban lesz, és akkor nem marad el az ismertetője. Addig is, Ezt hallgassátok, mert ez a Zene, mely Értetek adatik!  (10/10) 

Kiadó és honlap: Scarlet's Remains, Darkdimensions records


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 27. - 12:25 | © szerzőség: Őszentsége