Darc Entries: In Hate, Havoc Or In Haze

- fénysebesség és az Erdő -

A német Darc Entries a 1992-ben kezdte pályafutását. Pár demo kiadása után 1996-ban adták ki Deaf, Mute And Crippled című kislemezüket. Ezt az első albumuk , mely jelen kritikánk tárgya, követte, 1999-ben. Utolsó hanghordozójuk egy album volt, mely az Opaque címet kapta. Sajnos, ezután a bandáról nem lehetett hallani a mai napig sem, feloszlott a Darc Entries.

Emlékszem, én még egy válogatáslemezen figyeltem fel, a Precious Limitre dalukra, mely nagyon elnyerte tetszésemet. Akkor nagyon megfogott ez a deathrock/gothic zene a maga kidolgozott dobtémáival, eszelős énekével, enyhe fuvallatnyi szintetizátorhangjaival, gitártémáival. Nagy nehézségek és rengeteg utánajárás után sikerült az In Hate, Havoc Or In Haze albumot beszereznem, de sajnos, többi kiadványukat a mai napig sem.
A lemez első dala, a White Age középtempós kezdés után teljesen kifordul magából, és egy őrjöngő elmebeteg szerzeménnyé növi ki magát, kíméletlen gyorsasággal, és hisztérikus énektémájával. A Darc Entries a későbbiekben egy kissé visszafog a lendületből, és bár többnyire minden dal begyorsul, a nyitódal fénysebességét már nem érik utol.
Elég sokat dolgozhattak a lemezen, mert egyáltalán nem érzem összecsapottnak, vagy fércmunkának. És ami még kiemelkedő, nem igazán tudom zenéjüket más előadóhoz hasonlítani, szóval az egyéniség kritériumának megfelel a banda.
És természetesen, a lemezen megtalálható a már fentebb említett Precious Limitre című dal, voodoos-s dobokkal, tébolyult énekkel - ezért a dalért már érdemes keresni a Darc Entries cd-t! És egy feldolgozás is helyet kapott a korongon, mégpedig a The Cure: A Forest c. dala. Nem kevesen próbálkoztak eme Cure sláger átgondolásával, de az általam hallottak közül ez a legjobbak közt van. Mintha csak sajátjuk lenne, teljesen kivetkőztették magából A Forest-et.
Igazából nem értem, hogy egy ilyen jó bandának miért nem jutott ki nagyobb falat a hírnévből, elismerésből. Sajnálom, hogy mindez feloszláshoz vezetett, én szívesen hallgatnám őket ma is!


 

(10/9)      Kiadó: Darc Entries


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 06. - 09:45 | © szerzőség: Őszentsége