Voodoo Church: Eminence Of Demons

Szeptemberben kis híján leesett az állam, amikor a Strobelight Records hirdetésében megláttam, hogy az amerikai Voodoo Church november végén új lemezzel fog jelentkezni. És valóban úgy is lett, Tina Winter újra összerántotta magát pókhálós kriptájából, és bár teljesen új zenésztársakkal, de felvették az „Eminence Of Demons”-t.

Az első album, az „Unholy Burial” óta történt egy-s más, Tina mellett már csak Randall Cole maradt, mint „régi” tag, illetve itt találjuk Bob Reimer-t is, aki már az előző kiadvány dalaiba is hozott nem kevés ötletet. Vendég zenészként olyan „kult arcot” köszönthetünk, mint Rikk Agnew (korai Christian Death) gitárost, Danny Frankenstein basszusgitárost, és Ashes-t szintén basszuson. Szóval, ennek a lemeznek tarolnia kell (kellene) mindenhol ilyen nagy nevekkel. Sajnos, ennek ellenére nem ez történt, a botfülű német sajtó rendesen lepontozta az új VC korongot, de már megszoktam, hogy az electro, és metal zenékkel körbevett teuton újság írott szavára nem kell adni! Való igaz, én is nehezen barátkoztam meg a lemezzel, Tina nem könnyítette meg a helyzetemet. A leggyorsabb dal is középtempós, tehát nem egy ugrabugrálós, kapkodós lemez született. Sokadik fülelés után az „Eminence of Demons” megnyílt előttem, és megmutatta szépségeit, igaz értékeit. Ami szinte első hallásra leszűrhető, az a rendkívül nyomasztó, sötét atmoszféra, amibe a korong burkolózik. Tina baljóslatú (amúgy nagyon kellemes) éneke sem fog felüdülést okozni, csak fokozza a rideg, morbid, barátságtalan hangulatot. Nehézkes, torzított gitárok ólomsúlyként nehezednek a hallgatóra, végzetesen lassú, monoton, ritmusokat közvetítve, kilátástalanság és depresszió leplével elfedve. De mindennek megvan a szépsége, ahogy ezen dalokból is fájdalmasan szép dallamok kúsznak elő a kellő pillanatra várva, hogy beleférkőzzenek hallójáratainkba.
A 15 dalnak egyetlen problémája van, hogy kissé lassú. Bár elődje sem volt egy fénysebességű album, itt még végzetesebb formában jelentkezik mindez.
Egyetlen rossz dallal, hamis hanggal, oda nem illő részlettel nem találkoztam az „Eminence of Demons” hallgatása közben. Hangzásra sem lehet panasz, nagyon szépen szól a CD, a zenekar igazán mesteri munkát végzett. Minél többször hallgatom a lemezt, annál jobban tetszik, most jelenleg ott tartok, hogy ez a CD nekem benne van a 2009-es év legjobb 5 lemezében! Tina idei tervei közé tartozik újra megjelentetni a legendás 1982-es kislemezt, szóval, nemsokára ismét hallhatunk a Voodoo Church háza tájékáról!    (10/10)  

Honlap : Voodoo Church


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 27. - 14:55 | © szerzőség: Őszentsége