dIRECT ATTACK - Magánvélemény

Tavaly találtam rá erre a kiváló egyszemélyes projektre. A Louisiana állambeli New Orleansból származó muzsika megálmodója Jack Champagne. A terv az volt, hogy csupán rögzített hanganyagot hoz létre. De annyira jól sikerült a dolog, hogy már viszonylag rendszeres fellépéseket is produkálni kell. Ehhez ügyesen megválogatva a főként gitáron játszó frontember szinte csak közeli barátaival hajlandó élő zenét nyújtani. A „banda” honlapján jelzik is, hogy nem a koncertek mennyiségére fókuszálnak, hanem hogy a legminőségibb lineupot biztosítsák.

Jack Champagne megjelenése a színtéren nem új keletű, hiszen alapító tagja volt a Kindest Lines, a The Public és a Falling Janus együtteseknek. Élőben olyan arcokkal lép fel, mint David Fransen (a The Fantastic Ooze és a BANG CRACH POW! alapítója).

Először a 90’-es évek gothic rock bandájában a Falling Janusban tűnt fel, majd pár évre rá, 2003-ban megalapította a post punk ihlette The Publicot, ami egészen a 2010-es feloszlásukig működött. Egy-két kitérő után pedig megalkotta új fantáziáját, és 2013-2014 folyamán összehozta a aMPUTATE című albumot. Személy szerint pár hónap alatt rendszeresen előkerült az mp3 lejátszómon, úgy harmincszor hallgathattam meg, és szólt a Batcave! bulikon is.

A 8 számos felvétel saját leírása szerint: nyers, lo-fi hangzás lett kombinálva nyers dobgéppel és egyszerű mikrofon beállításokkal. Inspirációként követte a Christian Death, a Big Black, az Akubi Object és a The Gun Club hagyományait. Egyszerre élvezhetjük a deathrock és post punk csodás zenei elemeit. Az album 2014 májusában került nyilvánosságra elektronikus felületeken.

Jelenleg készül a második „lemez”, a Bring Me The Head Of John The Baptist, a bandcamp oldalán két szám már meg is hallgatható. Bizonyára lesz még több is!


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2015. 09. 04. - 14:51 | © szerzőség: Timi