Memento Mori klub VIII.

A Memento Mori Egyesület klubestje a belvárosi Rocktogon Pubban. Három izgalmas előadó biztósít elmélyülést - gyógyírt a hétköznapok szakította sebekre. A program még formálódik, az előadók a következők:

ÚZGIN ÜVER TRIÓ
Az Úzgin Űver zenekar már több alkalommal Kobza Vajkkal kiegészülve is adott koncertet. Vajk keleti pengetős szekciójával és a lassan építkező dallamvilágával könnyen belesimult a zenekar zeneiségében sem hétköznapi arculatába. Ha valaki először találkozik közös zenei rituáléjukkal, akkor nagy valószínűséggel az animisztikus, totemisztikus őskultúrák sziklarajzai, barlangi festményei, dolmenekre karcolt képei, sámándobokra pingált rajzolatai elevenednek fel az ember szeme előtt, érezve a lélek-madarak, az agancsos vadak, az íjakat feszítő vadászok, az égbe táruló látófák közegében a sztyeppei és sarkvidéki civilizációk révülős örökségét. Közös koncertjeik ritkaságszámba mennek, így ha lehetőség adódik, nem érdemes lemaradni róla. Mindamellett sosem játsszák kétszer ugyanazt így előadásuk egy megismételhetetlen, életre szóló élmény.
http://www.kobzavajk.com/web/uzgin-uver-kobza-vajk/

WEIXELBAUM LAURA
Weixelbaum Laura pár hónapja megjelent "Hél útja" című lemezének bemutató koncertje. Babilóniától a viking pogány világon át a keresztény Szent Föld misztikus dallamai lesznek hallhatók egy virtuóz és különlegesen sötét női hang feldolgozásában. “Egy igazán egyéni, eredeti énekes, akin nem fog a divat. (…) Megidéző éneke a sámánok ősi világába repíti a hallgatót, amelyben énekhangja a viharos vadságot és a szellő simogató lágyságát egyaránt képes átfogni.”
http://gothic.hu/?q=WeixelbaumLaura_Helutja

GROL BA
A szanszkrit szó jelentéstartalma végletesen szerteágazó. Jelent elengedést, szabadságot, megszabadulást, magában a nirvánában történő felolvadást, rombolást, ölést, gyógyulást, lezárást. Mégis egy alapigazságra mutat nyílegyenesen. A kötelékek nélküliség, a formátlanság, a megszabadulás erejére.
A Grol Ba zenéje végtelen repetíción keresztül építkezve halad előre az önmaga által folyamatosan épített úton. Az ismétlődő ütemek, visszhangok harmóniája kapaszkodóként segíti a hallgató útját a zenében történő teljes felolvadás felé. Elengedve minden eddig a zenéről alkotott elképzelésünket. Nyílegyenesen jutunk előre az állandó Jelenbe, megszüntetve a teret s az időt. Ahol nincs idő ott nincs halál sem. Csak a húrok villámlásának mantraként ismétlődő folyama.
https://www.facebook.com/grolba/

Be: 800 Ft
drótposta: mementomoriegyesulet@gmail.com


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2017. 03. 06. - 06:39 | © szerzőség: Gelka