Astrovamps: Amerikan Gothick

- Frankie a kereszten -

Az Amerikan Gothick megjelenésével egy időben a német szakmagazinok nem győztek az Astrovamps-ról cikkezni, ez felkeltette a kíváncsiságomat az amerikai banda iránt.
Miután megszereztem ezt a lemezt tapasztaltam, hogy a zenekar nagyobb hangsúlyt fektet a kinézetre, mind magára a zenére. Pedig, az Astrovamps nem egy újkeltű csapat. 1989-ben alakultak Los Angeles-ben és 2 kazetta, egy lemez, és a 2002-ben kiadott Manifesto mcd öregbíti nevüket. A szóban forgó lemez előtt szerzői kiadásban jelentek meg hanghordozóik, de az Amerikan Gothick a német Darkdimensions Records égisze alatt jelent meg.

A lemez a Sodom Elementary inróval nyit, mely erősen S/M gyanús, ez korbácsolás hangjaiban, és női dirigálás szerű rikácsolásban nyilvánul meg. Ezután az erőltetett monológ után végre halljuk a dalokat, melyből összesen 19-et találunk. Sajnos, vegyes a kép, hol jobban, hol pedig gyengébben teljesítenek az Asztrál Vámpírok. Az Alice In Gothland, és a Day Of The Dead elég bizakodó egy kezdés, aztán egyre laposodik a lemez. A banda a deathrock, horrorpunk, és amit ki nem állhatok: a glam egyfajta bizarr keveréke. Vaskos kemény gitárokat hallunk, melyekhez elég jól passzol Daniel Ian éneke. És természetesen a szintetizátorból sincs hiány, hogy még tökéletesebb képet fessen a hallgató elé.
A szövegek tipikusak, szex, goth, és horror. A banda, gondolom szeretheti a horrorfilmeket, mert a műfaj két híres színészének is emléket állítottak egy- egy dalukban, ezek a Boris Karloff, és a Vincent Price című dalok. És mit találunk még a lemezen? Például két feldolgozást, ezek a Everyday Is Halloween a Ministrytől, és a Paint It Balck a Rolling Stones-tól. Ez utóbbi feldolgozása úgy látszik, hogy már-már kötelező feladat lesz a sötétebb műfaj számára. Persze vannak még jó dalok a lemezen, mint a Black Dhalia, vagy a Mr. Styx, de sajnos többnek érzem az átlagos produkciók számát a lemezen.
A lemezt a Lady Death koncert verziója zárja.
Talán ha az arcuk vastagon sminkelése helyett (annyi a képeken rajtuk a festék, mint egy true black metal banda esetében- nem kellene!) a zenére összpontosítanának jobb lemez is születhetett volna. Némi reménykedésre adhat okot az általam hallott új album, a Gods And Monsters pár száma, melyet még még az idén a boltok polcain fogjuk találni. Sajnos, a borító az új lemez esetében provokatív lesz: egy Frankenstein teremtménye szerű figura van keresztre feszítve egy temetőben, mellette pedig két vámpírszerű hölgyemény foglal helyet.
Biztosan nem fog tetszeni a vallási fanatikusoknak, de ez legyen az ő bajuk!


 

(10/6)    Kiadó: Astrovamps, Darkdimensions Records


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 05. - 17:52 | © szerzőség: Őszentsége