New Dark Age vol.4

- sötét korok és korongok -

Nem vagyok híve a válogatáslemezeknek. Az utóbbi pár évben rengeteg semmitmondó kiadvány került a boltok polcaira. De mi is a titka, egy jó válogatáslemeznek? Először is, hogy jó dalok legyenek rajta. Másodszor, hogy tartalmazzon a korong 1-2 exkluzív, máshol eddig meg nem jelent felvételt. Harmadszor pedig, hogy kevésbé ismert előadók dalai is szerepeljenek. És bizony ritka az ilyen válogatás, de a New Dark Age 4 magasan kiemelkedik társai semmitmondó tengeréből!
Az osztrák Strobelight kiadó már negyedszer válogatott össze jobbnál jobb dalokat, Deathrock/ Gothic/Horrorpunk stílusban. Szerény személyemet már az első N.D.A. is rabul ejtette, azóta töretlenül figyelem az ezen a néven kiadott válogatásokat. A kiadvány 2 cd-t rejt, egyenként 70 perc feletti játékidővel, 19-19 előadóval, és mindez 1 cd áráért. Minden egyes előadó által előadott dal minőségi, gyenge pontot nem találni. Igazából reggeltől estig írhatnék ezen kiadványon szereplő bandákról, ezt elkerülve, csak pár nagyon kiemelkedő dalról írnék.
Pink Turns Blue: True Love című száma olyan kellemes, keserédes énekkel ellátott alkotás, hogy ritkaságszámba megy! Az ezt követő Violet Stigmata: Will You? dala a válogatás egyik legjobbja! Mindig is szerettem ezt a bandát, de ez az alkotás a legjobb tőlük hallott kompozíció! A Tragic Black, a Christian Death : Skeleton Kisst dolgozta fel, nem is rosszul. Meglepetés, az általam eddig nem ismert Deathrock/Horrorpunk banda, a Shadow Reichenstein tétele. A Zombina And The Skeleton latinos beütésű dala a válogatás egyik üde színfoltja. Új számmal jelentkezett a Scarlet’s Remains, Murder At The Registry, The Last Days Of Jesus. Itt van pár újabb nagy reménység is: All Gone Dead, The Deadfly Ensemble ( Cinema Strange énekesének projectje). És pár vén róka a Gothic műfajból: Elusive, Clan Of Xymox, Malaise.
Aki nyomon szeretné követni a most futó Deathrock/Gothic bandákat, vagy csak nagyon jó dalokat szeretne hallani, annak erre érdemes beruháznia!  (10/10)

Kiadó: Strobelight Records


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 27. - 10:55 | © szerzőség: Őszentsége