149

Akár a gothic.hu társoldalon is találkozhatnánk a bűvös 149-es számmal, mégis a halálrock felé billent nálam a mérleg. Az  X-mal Deutschland biztosan sokaknak megvan, nekem ők ugrottak be lendületesen és páros lábbal a hallójárataimba elsőként. Éles, gitárvezérelt postpunk-deathrock ez a Nagy Almából, sodró bőgőjátékkal és puskapor-szagú dobgéppal alápakolva.
Mindenképpen a nyitó Vertigo a húzónóta, itt a trió héliumlufis háttérkacajjal operál - do it yourself a kémiaszertárban.

"Jimmy és én egy közös barátunkon keresztül találkoztunk 2018 nyarán egy jammelés alkalmával a régi lakásomban Queensben, nagyszerű zenei kémia volt köztünk, így egy csomó demót írtunk az év során csak mi ketten. Különböző énekeseket próbáltunk ki, és semmi sem működött igazán, amíg nem találkoztunk Tinával. Ekkor öltött formát a 149. Tina bejött, és megszólaltatta a "Vertigo" és az "Appetite" vokálját, ami az első két demó volt, amit Jimmy és én írtunk. Együtt írtuk a debütáló EP-nket, ami a testiség és a nihilizmus veszélyeit vizsgálja. Az 5 dalos EP-t 2020 végén vettük fel Astoria Queensben. Kölcsönvettünk egy nagyon jó VOX erősítőt, ami vágós hangzást adott a gitároknak, és héliumot lélegeztünk be héliumos lufikból, hogy felvegyük a Vertigo nevetősávjait, majd az egészet elküldtük Susan Subtractnak (a High Functioning Flesh, Physical Wash együttesből), hogy megfelelően keverje le."

A végeredmény szerintem figyelemre méltó, alább hallgatható:


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2021. 07. 14. - 07:29 | © szerzőség: Gelka