Tótumfaktum

A világirodalom egyik legkülönlegesebb vadhajtása, „az amerikai nyomor koszorús költője”, Charles Bukowski 1975-ben jelentette meg második regényét, a Tótumfaktumot. A mű Magyarországon először 2007-ben jelent meg, de mivel az első kiadás mára gyakorlatilag beszerezhetetlen, a Bukowski-rajongók újabb generációja most ismerkedhet meg először az író huszonéves korú alteregójával, a híres-hírhedt Henry Chinaskival. A ’40-es években játszódó regény Bukowski fiatal korát mutatja be, amint egyik nagyvárosból a másikba zötyög, újabb és újabb alantas munkákat vállal, újabb és újabb alantas szállásokon húzza meg magát, újabb és újabb alantas nőkkel ismerkedik meg, miközben természetesen egyfolytában iszik, és észrevétlenül csepegteti belénk az életbölcsességeit.

A december elején megjelenő Tótumfaktumot december 11-én, kedd este 8-tól zenészek és színészek mutatják be egy rendhagyó felolvasóest keretében: az előadás egy színházi olvasópróbához lesz hasonlatos, a résztvevők a kiosztott szerepeik szerint szólalnak majd meg.

Terveink szerint az esten több más műve mellett a helyszínen kapható lesz a Tótumfaktum új, javított, második kiadása. A felolvasóestet egy rövid beszélgetéssel vezeti fel Prieger Zsolt Pritz Péterrel, Charles Bukowski magyar hangjával.

Mindenkit szeretettel várunk.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 12. 11. - 05:02 | © szerzőség: Gelka