Totally Tot - Lebanon Hanover

Helyszín: 
Budapest - Showbarlang(Soroksári út 58., 1095)
Időpont: 
2017. szeptember 16., 20:00
Fellépők: 
Lebanon Hanover, Hapax

TOTALLY TOT: dark wave / gothic party - Budapest

LEBANON HANOVER:
darkwave/post-punk/minimal wave/coldwave --
HAPAX (IT)
darkwave/post-punk/synth wave --

For more info in English later (and below)

Az eseményről:

Egy márciusi alkalmat szerettünk volna, de a Lebanon Hanover kérte, hogy tegyük át őszre a rendezvény időpontját. Így jött ez a még távoli dátum, s alakult úgy, hogy még nincs pontos helyszín megadva. A részletekkel tehát később jelentkezünk. (helyszín a Showbarlang.

Ami biztos: lesz after party, ahol a dark wave, a post-punk, a minimal- és a coldwave, általában a goth és wave zenék lesznek a központban, valamint tervezünk merchandising-ot, s belépőjegyeket is lehet majd nyerni! Addig is kérjük a türelmeteket! Amint vannak konkrétumok, jövünk a további infóval! Köszönjük!

Az LH facebookos oldala: Lebanon Hanover.
Bandcamp: https://lebanonhanover.bandcamp.com/.
YouTube: www.youtube.com/channel/UCUM2Q6aQXYex5y36sBej0Ng

HAPAX: https://www.facebook.com/hapaxband/
Bandcamp: https://swissdarknights.bandcamp.com/album/stream-of-consciousness
DarkItalia: https://darkitalia.bandcamp.com/track/cave

***

A Lilian Goth a kezdetekkor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ápolja a darkwave/gothic, s társműfajainak zenei hagyományait, s hogy megismertesse az új bandákat a szélesebb közönséggel. A DJ. szettek, a facebookos zenei posztok is ennek voltak alárendelve. Így jutottunk el 2010 körül, többek között a LEBANON HANOVERhez, mely később hamar a partijaink kedvence lett. Ez a lüktető minimalista dark hangzás, amely a zenekar jellemzője, a szigorú, mellébeszéléstől mentes hitelesség hiánypótló manapság. Zenéjük tiszta forrásból táplálkozik, de amiből nem a halál, hanem az arra való reflexió által az élet, illetve annak tisztelete csörgedez.

A HAPAX szintén egy ilyen lelemény, rendezvényeinken a megjelenésük óta szerepelnek a dalaik. Ugyan még nem olyan ismertek nálunk, mint a Lebanon Hanover, de zenei igényességük, felszínességtől távol lévő tartalmaik szavatolják a nem mindennapi koncertélményt. Vagyis két autentikus, igazi dark showra számíthatunk.

***

"Lebanon Hanover come from England and Germany, since 2010 they released four records, which have been sold out immediately and gained a legend status in the contemporary dark and cold wave scene. Larissa Iceglass and William Maybelline express a universal emotion with the elegance of their guitar parts, the sad bass and synthesizer melodies." (Death Disco)

HAPAX:
"Hapax is a postpunk synth wave project from Naples (Italy) that combines 80’s dark-wave sounds with modern experimental /industrial arrangements. The duo was formed in 2014 and consists of Michele Mozzillo (vocals, bass, synth, lyrics) and Diego Cardone (guitar, synth, programming, artwork). The debut album was released on December 2014 for the label Swiss Dark Nights and is a 11 tracks concept inspired to the narrative device employed by some writers of the early XXth Century, the “Stream of consciousness”, which seeks to depict the multitudinous thoughts and feelings which like a flow pass through the mind before they could be logically organized in sentences. A dramatic and exhausting introspection into human soul." (Hapax)

*

LH DISCOGRAPHY:
2011 • Lebanon Hanover / La Fete Triste ‎(Cass, Album, Ltd, C30)
(aufnahme + wiedergabe)
2012 • The World Is Getting Colder
2012 • Why Not Just Be Solo
2013 • Tomb for Two
2015 • Besides the Abyss

Singles & EPs
2013 • Gallowdance
2016 • Babes of the 80s