The Jesus & Mary Chain - Psychocandy 30

A legendás The Jesus and Mary Chain 1985-ös debütáló albuma sok rajongójának meghatározó korong, a Psychocandy mérföldkő nemcsak a skót banda számára, de a zenetörténet fontos albumaként több listára felkerült, mint minden idők legjobb lemeze (Q magazin, Rolling Stone stb).

Szenzációnak is nevezhető a hír, hogy 2008 után újra koncertekre kerül sor az Egyesült Királyságban, ezeken nemcsak a Psychocandy teljes egészében, de olyan kulcsfontosságú dalok is elhangzanak majd, amik az albumra nem kerültek fel. Az apropó, hogy jövőre 30. évfordulóját ülhetik a Reid fivérek, akik a NME-nek a következőket mondták a jubileum kapcsán: "Annak idején nagyon sokan hat hónapot adtak a 'Mary Chain-nek, a Psychocandy egy rúgás volt azokba, akik az utunkba álltak - gyakorlatilag ez az egész zeneipart jelentette. A 30. évforduló egy cáfolata a korábbi jóslatoknak."

A Dél-Amerikában (Brazilia, Culture Iglesia Fest) koncertező zenekar három novemberi dátumot fixált, a jegyek péntektől kerülnek értékesítsre.

November 19.: A Troxy, London, UK november 20. Academy, Manchester, UK november 21: Barrowlands, Glasgow, Egyesült Királyság

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2014. 05. 14. - 06:04 | © szerzőség: Gelka