Pink Turns Blue: Ghost

A Pink Turns Blue előző lemeze egy igazán nagy visszatérésről tett tanúbizonyságot. Nem akármilyen lendülettel került a banda vissza a köztudatba, nem nagyon volt olyan külföldi gothic zenei weblap, vagy magazin, mely ne foglalkozott volna a „Phoenix”-el. A 2005-ös albumon a banda egy gyönyörű álomszerű keserédes világot tárt elénk, melyet két év után is meg tudtak őrizni idén megjelent „Ghost” című lemezükön.

Sok minden nem is változott, mondhatnám, hogy ez a lemez egyenes folytatása elődjének. Ugyanolyan kellemes dalokat hallunk, szomorkás, merengős, ugyanakkor ízlésesen megoldott köntösben.
Can’t Be Love: kellemes kezdés, igazi Pink Turns Blue-hangulat, szép gitárokkal, szintis bevezetővel, és a már jól megszokott énekkel. Last Day On Earth a következő dal, mely kissé depresszív hatású gyönyörű merengős szerzemény. A Walk Away-t gyorsabb tételnek érezzük a merengős dalok után, a középtempós, nagyon jó gitáros kezdés hatásaként, mely aztán átível az egész nótán. True Love néven itt is találunk egy dalt, After All mellékcímmel. Először azt hittem, hogy az előző lemezen szereplő gyönyörű kompozíció egy változata, de nem, ez egy teljesen más, de ugyanolyan szép, kellemes, melodikus nóta. A Ghosts-ban előjönnek a post-punkos Joy Division hatású témák, melyek az előző lemezen is felütötték fejüket. A Biding Our Time szívet és lelket melengető zongoratémái a lemez egyik legszebb részévé válnak, erre egy éteri gitárszóló érkezik, mely hatására a magány sötét mély szakadékába zuhanunk, innét csak a No More Reason segítségével térünk vissza: hála a lendületesebb darabnak. A hangulat csak egyre emelkedik, a Living Your Life hatására. Hatalmas, és kimunkált gitártémák, igazi remekmű! Ezután a Now We’ll Go következik, ami szintén pergősebb dal, szinte táncra hívó ritmusával. A lemezt a Break It zárja, mely még az előzőnél is lendületesebb és jobb, egyszerűen zseniális! Érdekes koncepció, miszerint a végére maradnak a gyors dalok. Amúgy ezen a lemezen is érezni a Joy Division mellett a New Order hatásait, ha már nem is olyan erős mértékben, mint a Phoenix albumon hallható volt, bizonyos zenei megoldások akkor is az angol bandát juttatják a hallgató eszébe. Azt hiszem, ismét csodálatos munkának lehetünk fültanúi, a német kvartett egy rendkívüli lemezt tett le az asztalra!  (10/10) 

Kiadó és honlap: Strobelight Records, Pink Turns Blue


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 27. - 11:34 | © szerzőség: Őszentsége