Croy: Strangers

A meleg, napsütötte dél-franciaországi Toulouse-ból érkezik a poszt-punkos CROY fagyasztott édessége. A Jules Maison (Cathedrale, Departure Kids) és Mathis Kolkoz (Blind Delon, Frust, Balafres) alkotta két helybéli a manchesteri sztoicizmust keveri az abszurd francia távolságtartással.

A The Cure 'A Forest' hátborzongató gitárvonalaiból kiindulva és azt egy minimalista csilingelésre bontva, új ajánlatuk, a 'Halloween' egy kegyetlenül gépies, kissé zavart és rendkívül fülbemászó dal. A hangzásukban a The Clash, a Plastic Bertrand, a DEVO és az álmos B-52s elemeit is halljuk. Van valami nyugtalanító abban, hogy ilyen magas energiájú háttérvokálok mellett ilyen távolságtartóan adják elő, valahol egy Top of the Pops showcase és egy gyászinduló között lebeg.

A DanTV által rendezett kísérő videoklipjük egy vicces, glitches tisztelgés a 80-as évek közepi MTV előtt, melyben a kőkemény arcú páros a semmittevésről szóló dalszövegeket énekel. Ez a megzenésített apátia; a tökéletes soundtrack a kaotikus modern világ furcsa határállapotához. Minden nap arra ébredünk, hogy vajon mi ez az egész, hová repül az idő, és mi jön még. Bár kifejezetten francia, az egzisztenciális szavak mögött szinte a hidegháborús stílusú végzet vasfüggönyös érzése is ott van.

forrás: Icy Cold kiadó ajánlója


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2023. 04. 21. - 07:24 | © szerzőség: Deathrock.hu