Monica Richards | InfraWarrior

Monica Richards neve nem csenghet ismeretlenül a gothic zene rajongói számára. Bizony, a csodálatos hanggal megáldott énekesnő szólólemezéről lesz itt szó, mely bizonyos mértékig eltér attól a művészettől, amit eddig megszokhattunk tőle. Monica, mint ismeretes, először a Strange Boutique nevű bandában énekelt, majd később William Faith-tel megalakították a Faith And The Muse nevű csodát, mely hatalmas sikereket ért el, az egész világon (underground szinten).

Sokan meglepődtek azon, hogy Monica szólóban is megpróbálja, de az InfraWarrior ismeretében nem csodálkozom, hogy ezek a dalok nem a FATM szárnyai alól jöttek a világra. Ezen az albumon ugyanis felsorakozik stílusok egész kavalkádja, a rituális törzsi és a kelta, ritmusoktól egészen a sötét rock hangszerelésig sok minden, és itt-ott a deathrock is felüti fejét. Azonban a lemez túlnyomó részében ambient betétekkel gazdagított törzsi zenét hallunk, ez a meghatározó, bár a lemez minden dala más és más stílussal és hangulattal bír. Monica hangja ugyanolyan csodálatos, mint megszoktuk tőle, nagyon ügyesen bánik vele annak függvényében, hogy az adott hangulat hogyan kívánja. Vannak dalok, melyek simán beillenének a FATM-ba, ez nem is csoda, hiszen William Faith is segédkezett a lemez munkálataiban. Ez egy csodálatos utazás a természet világába, óda az anyatermészethez. A lemez dalai segítségével olyan világba csöppenünk, amikor az ember csupán önfenntartó ösztönei érdekében épített vagy rombolt, alkotott vagy pusztított, nem fertőzte meg tiszta énjét egy modern, önző, kapzsi, ízetlen társadalom. Az album mondanivalója is ebben a témában keresendő: a természet, és az állatok védelme. Mindezt Monica többféle körítésben adja nyilvánosságra: hol politikai mondanivalóval fűszerezve, vagy egy tündérmeseszerű dal köntösében. Ez a csodálatos, ám néhol rideg zene mélyen tükrözi a naturális világot, melyben mindennek megvan/megvolt a helye, míg a legnagyobb parazita, az ember, nem taszítja a romlás és pusztulás mély szakadékába.
Az albumon sok vendégzenész is szerepelt, Monica, és William Faith mellet közreműködik Chad Blinman (ex-Ichor), kaRIN (Collide), Marzia Rangel (The Deadfly Ensemble, Scarlet’s Remains), és Matt Howden ( ex-Sol Invictus, Sieben), Paul Mercer ( The Changelings). Aki hiányolta az utolsó Faith And The Muse albumról a kelta és törzsi témákat, az most elégedetten bólogathat a lemez meghallgatása után. Ez valóban egy csodaszép, változatos, sokszínű kiadvány, már csak az új FATM várat magára!

 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2012. 11. 22. - 14:14 | © szerzőség: Őszentsége