Bauhaus | 40

A múltba révedőknek egy csipetnyi jelen: a negyvenedik évébe lépő Bauhaus háza tájáról több örvendetes hírről is beszámolhatok.

Legfontosabb talán, hogy európai dátumként Peter Murphy és David J hivatalosan bejelentette, hogy részt vesznek a belgiumi W-fesztivál programjában. Augusztus 15-én Marc Almond, DAF, Trisomie 21 és a Clan of Xymox társaságában lépnek színpadra a nyitó napon. Bár ez korántsem a teljes felállású Bauhaus, de öröm az ürömben, hogy mindeközben a Haskins-Ash páros aktívan zenél a Poptone formációjukkal.

Kevin Haskins az évfordulóra egyébként  a hónap közepén jelentette meg  Bauhaus – Undead “The Visual History and Legacy of Bauhaus című kötetét. A személyes, kézzel írt visszaemlékezések mellett a kötet tartalmaz koncertplakát-fotókat, szetlistákat, levelezéseket, képregényt. Ára a Cleopatránál 70 dollár.

David J memoárja is napvilágot látott  Who Killed Mister Moonlight? Bauhaus, Black Magic, and Benediction címen. A 320 oldalas emlékirat a Bauhaus, Love & Rockets tagjának okkult felfedezéseit tartalmazza olyan személyiségek támogatását élvezve, mint William S. Burroughs, Alan Moore, Genesis P. Orridge és Rick Rubin. A kötet második kiadásaként friss megjelenés.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 03. 31. - 06:57 | © szerzőség: Gelka