Combichrist | Andy LaPlegua

Miután végre nyolc óra lett és némi fagyoskodás után bemehettünk a Monastery-be, Jan várt ránk, aki megkért minket, hogy fáradjunk a hotelba, hogy elkészíthessük az interjút. Ezt persze kérés nélkül is megtettük volna, de mivel azért meglepett minket hogy ott fogjuk megcsinálni némi habozás után sikerült megváratnunk Andyt , aki elég fáradtnak tűnve várt már ránk. És így elkezdhettük a beszélgetést:

Cassandra, Sygrid: - Hogyan kezdődött a CC és mivel foglalkoztál a zenekar előtt? Mindig is énekes akartál lenni?

Andy: - Zenével foglalkoztam, mióta az eszemet tudom, de Grafikusként dolgoztam innen is ered a Combichrist elnevezés: egy karaktert ábrázoltam, mint modern punk, aki kicsit ördögi, gyújtogatott és rombolt (Combination Christ), innen jött a zenekar elnevezése.

- És mit jelent az Army? Láttam a Honlapodon, hogy lehet „csatlakozni”?

- Ez egy mód, arra hogy kommunikáljak a rajongóimmal. Nem akartam egy szokványos Fan-klubbot, mert az egyoldalú. Ahhoz hogy valaki csatlakozzon egy képet kel küldeni magáról, ami valamiféleképp kötődik a zenekarhoz: egy albumot tart a kezében, vagy magára rajzolja a lógót.

- Mi a Stílusa a zenekarnak? Az albumok nagyon különböznek, direkt vagy így alakult?

- Nem törődöm, avval hogy az emberek minek hívják: noise, industrial..stb. mindegy ez egyszerűen az, ami én vagyok. Egyik zenekar sem szereti, ha beskatulyázzák, egyszerűen csak kísérletezem. Valamikor lemegyek a stúdióban és egész nap nem, jut eszembe semmi, valamikor már megvannak a dallamok a fejemben csak le, kell írnom őket. De az is előfordul, hogy leírom és pár nap múlva, elszörnyedek hogy mi ez. Akkor kidobom, és pár hónap múlva mégis úgy gondolom, hogy jó volt a szám és kiszedem a szemetesből. Ezért nem dolgozom át a számokat, hogy „tökéletes” legyen, mert a számok arról szólnak, hogy éppen akkor mi volt bennem. Mindig átírhatnám őket de később mivel már nem az lenne bennem amit akkor éreztem változtatnék rajta, így végül sosem lenne kész.

- Fáradtnak tűnsz! Mióta vagytok úton?

- A turné február óta tart, valóban nagyon fáradtak vagyunk, Shaun most is fenn alszik a szobájában, tegnap nagyon berúgott, a szobájában találtunk rá, először azt néztük mi az a táska aztán rájöttünk, hogy ő alszik a szobában, az ajtó persze nyitva volt.

- Mit szeretsz jobban a klubokat vagy a nagyobb fesztiválokat?

- A klubokat jobban szeretem, mert ott jobban kapcsolatban lehetek a közönséggel, közel lehetek hozzájuk, ez sokkal jobb. A nagyobb fesztiváloknál nincs annyira kontaktus, elveszik az energia.

- Terveztek új albumot?

- Igen nyáron, hamarabbra terveztük, de csak nyáron fog megjelenni, előtte egy EP kerül ki. Ez egy láncszem lesz a két album között, lesznek rajta remixek is régebbi számokból.

- Nem nagyon láttam tőletek még videó klippet!

- Hát készítettünk egyet de annyira nem tetszett hogy nem engedtem, hogy kijöjjön, valahogy nem a zenekar volt, inkább egy DVD-t csinálunk, ami csak a zenekarról fog szólni, fesztiválokon, klubokban forgatjuk, a backstage-n hogy lássák milyenek, vagyunk. Olyan lesz mint egy dokumentumfilm a zenekarról...

Mik- Van olyan hely, ahol játszani szerettél volna? Arra gondolok, hogy "egy nagy álom hogy egyszer ott állhatok."

- Hát Mera’Luna egy ilyen álom volt hogy ott játsszak, nagyon boldog voltam hogy felléptünk ott, amúgy is elégedett vagyok: azt csinálhatom, amit szeretek.

- Van kedvenc együttesed? Egyáltalán milyen zenét hallgatsz?

- Hát én bármit meghallgatok, otthon nem jellemző hogy electrot hallgatnék, például szeretem a Death In June –t, vagy Jonny Cash-t , van is egy Jonny Cash tetoválásom, azután csináltattam miután meghalt.

- Kik csinálják a tetoválásaidat?

- Az összeset barátok csinálták. A legújabb a vörös csillag a könyökömön.

- Itt maradtok koncert után?

- Igen. Koncert előtt alszom egy órát, aztán utána maradok beszélgetni a rajongókkal, holnap pedig utazunk tovább.

- Hát akkor jó pihenést neked a koncert előtt!

- Köszönöm.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2012. 11. 29. - 09:11 | © szerzőség: Gelka