Caroline Blind | The Spell Between

Az 1991-es alapítású Sunshine Blind már ködbe veszett számomra, mindösszesen egy kazetta forgott anno a lejátszómban, a Love The Sky The Death azonban emlékezetes maradt, sikerült megidéznem újrahallgatáskor. Minőségi gothic rock/dark wave, a belga Breath of Life mellett jegyzi a memóriám.

Talán eszembe sem jutnak már - a kazettáim elrohadtak egy budapesti légópincében - ha bele nem botlok egy tavaly márciusi megjelenésbe. Caroline Blind, a fentebb említett banda énekesnője ugyanis szólólemezzel rukkolt elő. Jó lehet a renoméja, nem akármilyen kompániát trombitált össze a the The Spell Between lemezhez (ugye emlékszünk a hasonló szupergrupp The Eden House-ra?). Rich W. (The Wake), David Wolfenden (Red Lorry Yellow Lorry), George Earth (Switchblade Symphony), Gordon Young (Dream Disciples, Children on Stun),  William Faith (Bellwether Syndicate, Faith and the Muse) és mások... fejfelkapós, ugye?
A vezérfonalat nem nevezném túlzottan eredetinek.  Friss és új ötleteket ne várjunk, mintha a mondanivaló nem változott volna, ismétel és megelégszik ez a szólómunka annyival, hogy újragondol korábbi sikereket (Regodless, Crescent and the Star) és feldolgozásokat (Swans, Red Lorry, Michael Jackson) interpretál. Unalomba ugyan nem fullad a vállalkozás, de vad tupírozásba sem fog kezdeni érzésem szerint senki. Miközben az elektro és industrial színtéren a nagy öregek szinte felülmúlják magukat (Dive, Young Gods, Gary Numan stb), jó volna reményt keltőbb anyagokba botlani a sötétebb, csipkézett oldalon is.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2021. 01. 14. - 09:07 | © szerzőség: Gelka